Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Συγκριτικά αποτελέσματα στις εκλογές του Σωματείου μας (2015-2018)

Το στέκι της έλξης δημοσιεύει τα συγκριτικά αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων του 2015 και 2018 προκειμένου να μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους οι συνάδελφοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αναλυτικότερα >
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Είναι φανερό ότι η +ΣυνΕξέλιξη, αύξησε το ποσοστό της σε μεγάλο βαθμό (+16.6%) ενώ έχει αύξηση και σε ψήφους (+14) παρά την ροή των συνταξιοδοτήσεων απο το 2015 και ένθεν όπου ακόμα και προβλεβλημένα στελέχη της αποχώρησαν απο την ενεργό δράση!
Πρόκειται για ουσιαστική επιβράβευση της πολιτικής της παράταξης στον χώρο των μηχανοδηγών και των όσων έγιναν την τελευταία τριετία.
Η Νέα Έλξη-Αναγέννηση, σημειώνει σημαντική πτώση στις δυνάμεις της αφού υπήρξε διάσπαση λίγο πριν τις εκλογές με μέρος των μελών της να δημιουργεί με την Δημ.Συμπαράταξη, την ΣΥΠΕ. Ωστόσο είχε ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και θέσεις στον προεκλογικό αγώνα.
Όσον αφορά την ΣΥΠΕ, στην ουσία πρόκειται για τον βασικό κορμό της ΠΑΣΚ, -Δημ. Συμπαράταξη το 2015-, όπου μετά απο προσωπικές ενέργειες γνωστού  κορυφαίου -πρόσφατα αποχωρίσαντα συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών στην Ομοσπονδία-, ενοποιήθηκε με τους συναδέλφους που διαφώνησαν και αποχώρησαν απο την Νέα Έλξη. Διατήρησε τις δυνάμεις της κυρίως σε Λιανοκλάδι και ΜΘ, χωρίς όμως να καταφέρει να εκλέξει -μετά απο δεκαετίες- εκπρόσωπο απο το Λιανοκλάδι στο Διοικητικό Συμβούλιο και παρά το μεγάλο ποσοστό που απολαμβάνει εκεί η ΠΑΣΚ διαχρονικά
(πληρώνοντας φυσικά έτσι τις προσωπικές επιλογές του αποχωρήσαντα "κορυφαίου" συνδικαλιστή που πορεύεται με όρους εμπάθειας και ρεβανσισμού εδώ και 6 χρόνια και χωρίς πολιτικό κριτήριο).Το αποτέλεσμα φυσικά και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό για την ΣΥΠΕ καθώς  αφενός οι ψήφοι μειώθηκαν (39 απο 45 το 2015) την ώρα που  στελέχη της διακινούσαν σενάρια ακόμα και για ....την 4η έδρα,χαρακτηρίζοντας μάλιστα  δημόσια και ως απερχόμενη δύναμη την +ΣυνΕξέλιξη αφετέρου δεν έπιασαν καν τους 45 ψήφους του 2015 παρά την ενοποίηση με μέρος της Νέας Έλξης! Δείγμα του πόσο απείχαν απο την πραγματικότητα στον χώρο της έλξης.
Η ΑΣΚΕ τέλος δεν κατάφερε να εκλέξει αντιπρόσωπο ούτε στο ΣτΑ, κυρίως γιατί υπήρξαν στην παράταξη απώλειες λόγο συνταξιοδοτήσεων,αλλά και γιατί χρεώθηκε -ορθά ίσως, αφού ποτέ κανείς δεν διαφώνησε δημόσια- την τριετή προσωπική πολιτική του οπορτουνιστή γραφικού που στο τέλος ενδιαφέρθηκε για την θέση στο ΔΣ εγκαταλείποντας την(Ακόμα και αν για αυτήν την επιλογή "θα έκαιγε" τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις). Ωστόσο η ΑΣΚΕ έδωσε έναν έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα, με σαφείς πολιτικές θέσεις, μετά την αποχώρηση του,χωρίς όμως να καταφέρει να συσπειρώσει τις δυνάμεις που είχε απωλέσει.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου