Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Στην καμπίνα μηχανοδήγησης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας


Πως μαθαίνεις τα προβλήματα; Μα φυσικά όταν βρεθείς εκεί που υπάρχουν και σου μιλήσουν οι άνθρωποι που τα ζουν. Αυτό έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Ο Απόστολος Κατσιφάρας ανέβηκε στο τρενάκι Αρχαία Ολυμπία-Κατάκολο και κάθισε μαζί με τον μηχανοδηγό, για να του εξηγήσει
τα προβλήματα της γραμμής. Δεδομένου ότι θα προωθηθεί η αναβάθμιση της, καθώς όπως λέει ο κ. Κατσιφάρας η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί αναπτυξιακό πλεονέκτημα για την Ηλεία. 

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο διακρίνονται ακόμη (από αριστερά) ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Αθανάσιος Σχίζας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.
Η αναβάθμιση της γραμμής του τρένου Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία ξεκίνησε ως ένα όραμα περίπου 4 χρόνια πριν… Πλέον είναι πολύ λίγα αυτά που απομένουν για να πάρει σάρκα και οστά και να ξεκινήσει η υλοποίηση του! 
Το παραπάνω επιβεβαίωσαν χθες οι άμεσα εμπλεκόμενοι, εκπρόσωποι των φορέων, που ταξίδεψαν μάλιστα με το μεσημεριάτικο δρομολόγιο Ολυμπία – Πύργος – Κατακόλο απολαμβάνοντας τη διαδρομή…

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Αθανάσιος Σχίζας (σ.σ. καθώς και πολλοί συνεργάτες τους). Όλοι τους τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για να επιτευχθεί ο στόχος που αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές της Ελλάδας…
Υπενθυμίζουμε ότι η αναβάθμιση της γραμμής –που περιλαμβάνεται στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επένδυσεις της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας- προβλέπει ανακατασκευές τόσο στη σιδηροδρομική υποδομή (γραμμή και αφύλακτες διαβάσεις), όσο και στην ανακατασκευή κτιρίων του Σταθμού Πύργου και στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και στον σταθμό της Ολυμπίας. Θα υπάρξει επίσης και αναβάθμιση υπηρεσιών στα βαγόνια όπου κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο επιβάτης ή ο τουρίστας θα ενημερώνεται για την ιστορική διαδρομή, τον Πύργο την Αρχαία Ολυμπία και πολλά άλλα.
Κατά την διάρκεια της διαδρομής και πιο συγκεκριμένα στο «κομμάτι» Πύργος – Κατάκολο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας (σ.σ. που στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής βρισκόταν δίπλα από τον οδηγό του τρένου), τόνισε πως: «Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία είναι πραγματικότητα όχι μόνο στρατηγική αλλά περνά, πλέον, στη φάση της υλοποίησης. Μια μεγάλη πρόκληση είναι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργου – Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας, ως μια εναλλακτική, θεματική, τουριστική γραμμή. Μια γραμμή που θα αναδεικνύει το τουριστικό προϊόν και θα κάνει πολύ ελκυστική τη μετάβαση των τουριστών δημιουργώντας αναπτυξιακό πλεονέκτημα. Ήταν ένα όραμα που πέρασε σε επίπεδο στρατηγικής και σήμερα είμαστε όλοι χαρούμενοι αφού περνάμε στην φάση να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του. Έχουμε βέβαια και συνεργάτες όπως η ΓΑΙΑΟΣΕ, τον ΟΣΕ, που είναι ιδιοκτήτες. Εδώ συναντιέται ένα όραμα και μια στρατηγική με ουσιαστική πρωτοβουλία από πλευράς της ΓΑΙΑΟΣΕ. Η ανάπτυξη για το μέλλον έρχεται με τρόπο καινοτόμο κι εμείς θα απαντήσουμε σεβόμενοι τη Ιστορία και τον Πολιτισμό, με ένα σύγχρονο τρόπο. Παράλληλα, ως επιβάτες της γραμμής σήμερα (σ.σ. χθες), μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε την υπέροχη διαδρομή».
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Αθανάσιος Σχίζας, δήλωσε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για μια ακόμα φορά στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και ειδικά στην Ηλεία. Ευχαριστώ τους κ.κ. Κατσιφάρα – Γεωργιόπουλο για τη συνεργασία που εγώ θα την ονόμαζα συνεργασία-πιλότο στις σχέσεις που έχουμε με τις τοπικές κοινωνίες και αυτοδιοικήσεις. Ευχαριστώ επίσης που ενέταξαν στην ΟΧΕ τους τη γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία. Η συνεργασία αυτή, επαναλαμβάνω, είναι πιλότος και πάνω σ’ αυτή θα επιδιώξουμε να εφαρμόσουμε κάτι αντίστοιχο στις μελλοντικές μας σχέσεις με τις Περιφέρειες. Εκτός από την ΓΑΙΑΟΣΕ  και τον ΟΣΕ, θέλω να ευχαριστήσω και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μας διέθεσε το δρομολόγιο αυτό».
Συνεπιβάτης στο χθεσινό δρομολόγιο και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλοςπου δήλωσε ότι: «Το τρένο ξανάρχεται και ξανάρχεται με πρωτοβουλία της Αυτοδιοίκησης. Η γραμμή που διατρέχουμε ήταν η πρώτη δημοτική… μετά από πάνω από 120 χρόνια η Αυτοδιοίκηση ξαναπαίρνει το τρένο στα χέρια της. Με συνεργάτες βεβαίως τον ΟΣΕ, την ΓΑΙΑΟΣΕ και την ΤΡΕΝΟΣΕ. Σε λίγο καιρό τα τρένα μας θα έχουν άλλη αισθητική και ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας την καινοτομία όπως είπε και ο Περιφερειάρχης θα μπορούμε να προσφέρουμε στον επιβάτη, μέσα στο βαγόνι που θα πηγαίνει στην Ολυμπία και σε άλλους προορισμούς, καινοτομία με σύγχρονο τρόπο. Έτσι ο τουρίστας πριν ακόμα φτάσει στον προορισμό του θα είναι ήδη ενημερωμένος, για τον Πολιτισμό, την Ιστορία αλλά και τα τοπικά μας προϊόντα. Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε».
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής τόνισε πως: «Υποδεχόμενος τους κ.κ. Σχίζα, Κατσιφάρα, Γεωργιόπουλο και τους συνεργάτες τους, αισθάνομαι χαρά που ένα σύνολο φίλων και αξιόλογων ανθρώπων, ο καθ` ένας στη θέση που προΐσταται, συνεργάζονται για να ακολουθήσει το παρελθόν, που μας γεμίζει δέος με τις αναμνήσεις του τρένου που μετέφερε τη σταφίδα, την σημερινή κατάσταση όπου το λιμάνι έγινε τουριστικό. Και είναι ευλογία που όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνεργάζονται για να ξαναξεκινήσει το τρένο με καλύτερες προοπτικές αποτελώντας μέσο μεταφοράς και για τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων αλλά και τους υπόλοιπους επισκέπτες του Κατακόλου. Έχοντας εμπιστοσύνη στον κ. Σχίζα παρακολουθούμε και πιστεύουμε ότι θα είναι ελπιδοφόρο το μέλλον όσον αφορά την αξιοποίηση του τρένου ως μεταφορικού μέσου και όχι μόνο».
Στα λεχθέντα του κ. Βαρουξή ο κ. Σχίζας πρόσθεσε πως «με τον κ. Βαρουξή πριν 4 χρόνια ξεκινήσαμε μια πιλοτική προσπάθεια συναξιοποιήσης της περιοχής του λιμανιού του Κατακόλου. Πλέον, με την ΟΧΕ της Περιφέρειας ολοκληρώνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα, και με κοινή θέληση θα αναδείξουμε το τρένο. Όχι απλά ως ιστορία αλλά σαν θεματική λειτουργία και -γιατί όχι;- σαν προαστιακός σε αυτή τη ζώνη, με όλες τις αναβαθμίσεις που αυτό συνεπάγεται. Γιατί ένα σύγχρονο τρένο πρέπει να είναι και ανταγωνιστικό. Ξεκινάμε κάτι που υλοποιείται κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».
Λιατσής: «Δεν θα χάσουμε το τρένο αυτή τη φορά»…
Στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πύργου το τρένο έκανε στάση δίνοντας την ευκαιρία στον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή να ανέβει σε αυτό και να συνομιλήσει με τους εκλεκτούς επιβάτες του. Ο ίδιος δήλωσε πως: «Χαίρομαι για την επανεμφάνιση του τρένου γιατί τα τρένα δεν τα σταματάμε, τα εκσυγχρονίζουμε, τα φτιάχνουμε με καινούργια τεχνολογία και τα βάζουμε πάλι στη ζωή μας. Πουθενά στο κόσμο δεν καταργήθηκε τρένο… είμαστε εδώ και πιστεύω πως δεν θα το χάσουμε το τρένο αυτή τη φορά στην πόλη μας, που πλέον έγινε προορισμός, με την βοήθεια και του πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου και όλων των συμπολιτών μας, των εκπροσώπων των φορέων, εταιρειών που θέλουν να επενδύσουν. Ο σταθμός του Πύργου θα είναι πάντα σημείο αναφοράς και ο τόπος που θα συνδέει τις αναμνήσεις μας με την αφετηρία για τα νέα μας όνειρα που έχουν σχέση με την ενίσχυση του εισοδήματος των κατοίκων της πόλης, που επιμένουν να μην ξενιτεύονται και επιλέγουν να μένουν στην πόλη τους προσδοκώντας καλύτερες μέρες».
Να σημειωθεί πως με αφορμή τις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της γραμμής, η ΓΑΙΑΟΣΕ μαζί με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, παρουσίασε χθες το βιβλίο για τον σιδηρόδρομο Κατάκολο-Πύργος-Ολυμπία, του συγγραφέα Γ. Νάθενα, στο αμφιθέατρο των υπνωτηρίων ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία.

Απο το patrisnews.gr  και tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου