Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της ΠΕΠΕ- Το εκλογικό μέτρο και λεπτομέρειες για την ψηφοφορία


Στην τελική ευθεία μπαίνουμε πλέον για τις εκλογές του Σωματείου μας καθώς την ερχόμενη Τρίτη 17 Απριλίου ανοίγουν οι κάλπες σε ΜΑΙ και ΜΘ ενώ στις 18 Απριλίου ανοίγουν οι κάλπες και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι εκλογικοί κατάλογοι έκλεισαν και έχουμε συνολικά 
241 εγεγγραμένη μέλη στο Σωματείο με δικαίωμα ψήφου.

Έτσι το εκλογικό μέτρο - αν όλοι ψηφίσουν και είναι όλα τα ψηφοδέλτια έγκυρα- διαμορφώνεται στους 21 ψήφους, αφού όπως ορίζει το καταστατικό μας στο άρθρο 19 το εκλογικό μέτρο διαμορφώνεται όταν διαιρέσουμε το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων με τον αριθμό των εδρών του ΔΣ (11) και παραλείψουμε το κλάσμα που προκύπτει απο την διαίρεση.
Στην Ομοσπονδία το Σωματείο μας εκλέγει 7 αντιπροσώπους ενώ εκλογές για αντιπρόσωπο σε Εργατικά Κέντρα γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,όπου εκλέγονται απο 1 σύνεδρος. Παράλληλα εκλέγονται και 20 τοπικοί αντιπρόσωποι (ΣτΑ).
Συνολικά έχουμε 108 υποψήφιους συναδέλφους, σε αυτές τις εκλογές, 57 απο την +ΣυνΕξέλιξη,26 απο την Νέα Έλξη - Αναγέννηση,18 απο την Συνεργασία Προσωπικού Έλξης (προήλθε απο την ενοποίηση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), και 7 απο την ΑΣΚΕ.
Την ευθύνη για την διεξαγωγή των εκλογών έχει η τριμελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στην Αθήνα ενώ μετά τις εκλογές στις τοπικές συνελεύσεις - όπου δεν υπήρχε- εκλέχτηκε και τοπική εφορευτική επιτροπή.
Η καταμέτρηση γίνεται στην Αθήνα,απο την ΚΕΦΕ,όπου συγκεντρώνονται όλοι οι φάκελλοι μετά την ψηφοφορία την τρίτη ημέρα.
Οι φετινές εκλογές διεξάγονται μέχρι στιγμής σε ήρεμο κλίμα και σε αυτές οι μηχανοδηγοί θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον σε μια κρίσιμη περίοδο για τον σιδηρόδρομο και τον κλάδο μας,μετά την συντονισμένη επίθεση που δέχτηκε και δέχεται το Σωματείο μας απο την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ).
Το στέκι παρακολουθεί την διαδικασία και θα ενημερώνει τους μηχανοδηγούς για όλες τις εξελίξεις.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου