Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ε.Α.Κ. : ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ . ΟΧΙ στην εκποίηση των Δημόσιων Αγαθών


Η Κυβέρνηση εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις απαιτήσεις των δανειστών, αφού πούλησε τον ΑΔΜΗΕ, έρχεται τώρα με νέο νομοσχέδιο να προχωρήσει στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης (που άλλα υποσχόταν ως Αντιπολίτευση) είναι τεράστιες, διότι η εκχώρηση - πώληση της ΔΕΗ δεν είναι μια απλή ιδιωτικοποίηση μιας οποιασδήποτε Δημόσιας Επιχείρησης.
Μετά τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ουσιαστικά σημαίνει την έναρξη του ξεπουλήματος και των τελευταίων δημοσίων αγαθών που έχουν απομείνει υπό το δημόσιο έλεγχο, όπως είναι η ενέργεια και το νερό. 
Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές είναι στυγνές απαιτήσεις των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου στις οποίες η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να "υποκύψει". Με πρόσχημα τα Μνημόνια, οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές καθιστούν τη χώρα μας νεοφιλελεύθερη αποικία και ειδική οικονομική ζώνη, χωρίς καμία προοπτική πραγματικής παραγωγικής ανασυγκρότησης σε όφελος της εθνικής οικονομίας, των εργαζομένων και του λαού.
Ειδικά στο χώρο της ενέργειας, όπως δείχνουν οι εξελίξεις στα ΕΛΠΕ, στο φυσικό αέριο αλλά και στις ΑΟΖ, τα επιχειρηματικά μονοπωλιακά συμφέροντα είναι τεράστια και η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να τα διευκολύνει και να τα εξυπηρετεί.
Η πώληση της ΔΕΗ και μάλιστα με τους όρους που επιχειρείται έχει τα χαρακτηριστικά του ξεπουλήματος, αφού οι λιγνιτικές μονάδες εκχωρούνται στους ιδιώτες με χαμηλό τίμημα και μάλιστα χωρίς να προαπαιτείται ούτε επένδυση ούτε εκσυγχρονισμός σε αυτές, σε αντίθεση με όσες θα απομείνουν στην κατοχή της ΔΕΗ. 
Όμως πέραν του ξεπουλήματος του αγαθού της Ενέργειας στους ιδιώτες- κερδοσκόπους και ότι αυτό σημαίνει για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, η ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων θα διαλύσει και την ίδια τη ΔΕΗ. Και τούτο διότι, απαιτούν ταυτόχρονα από τη ΔΕΗ να δαπανήσει για επενδύσεις εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πλήττοντας με αυτό τον τρόπο την βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά και την Ελληνική οικονομία. 
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας  στους συναδέλφους εργαζόμενους της ΔΕΗ, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.
Απαιτείται άμεσα ο συντονισμός του αγώνα από τη ΓΣΕΕ, για να αποτραπούν τα σχέδια του ξεπουλήματος της δημοσίας περιουσίας και των οργανισμών κοινής ωφελείας. 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου