Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Διακήρυξη ΑΣΚΕ για τις εκλογές της ΠΕΠΕ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Σε καλούμε σε οργάνωση της δικής μας απάντησης απέναντι στην αντεργατική επίθεση με μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό. Οι δυνάμεις της ΑΣΚΕ παλεύουμε
ώστε να διαμορφωθεί μια ισχυρή ταξική δύναμη στην Έλξη, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις σιδηροδρομικές μεταφορές, στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα.  Από την ψήφο σου θα κριθεί αν τα επόμενα τρία χρόνια θα εκπροσωπηθούν στο σωματείο οι ταξικές δυνάμεις που πιστεύουν στον αγώνα και όχι στα παρακάλια, στο ρουσφέτι, στο συμβιβασμό.
Ενισχύστε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της ΑΣΚΕ, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Κριτήριο για την ψήφο σου να είναι η ίδια σου η πείρα, για τη στάση και την ιστορία της κάθε παράταξης στο χώρο.

Καμιά εμπιστοσύνη σ’ όλους αυτούς, που θέλουν να σε κρατάνε όμηρο του φύλλου υπηρεσίας, των προαγωγών, των προσλήψεων.

Καμιά ενίσχυση στις δυνάμεις που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γνωρίζοντας ότι αυτή θα πατήσει στο δικό σου ξεζούμισμα, στο ξεζούμισμα του επιβάτη και στην ποιότητα του μεταφορικού έργου.


Τώρα ΨΗΦΟ στην ΑΣΚΕ


Μπορείς πλέον να βγάλεις συμπεράσματα
Η πλειοψηφία των στελεχών των άλλων ψηφοδελτίων, ανεξάρτητα από τη σημερινή τους «ταμπέλα», ταυτίζουν τα συμφέροντα εργαζόμενων και εργοδότη, στήριξαν και στηρίζουν όλες τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές πότε του ΠΑΣΟΚ, πότε της ΝΔ και πότε των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση και διαμόρφωσαν τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό στο χώρο μας. Αυτόν εκπροσωπούν και σήμερα. Φροντίζουν μαζί με την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμμα να είναι απαλλαγμένη η επιχείρηση από τις «ενοχλητικές διεκδικήσεις» των εργαζομένων. Φροντίζουν για ΠΕΠΕ που θα στηρίζει την ανάπτυξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα στηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη, που θα στηρίζει το σύστημα.
Αυτές οι δυνάμεις στην ουσία «διεκδικούν» μόνο όσα αποδέχεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δώσει και όχι αυτά που έχει ανάγκη ο μηχανοδηγός σήμερα. Παράδειγμα η τελευταία συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα αξιοποιηθεί και σαν «λαγός» για την αύξηση του μέσου εργάσιμου χρόνου, άρα και του βαθμού εκμετάλλευσης.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βαδίζει σταθερά στην υλοποίηση της αντιλαϊκής κατεύθυνσης που έχει συναποφασίσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Η «δίκαιη ανάπτυξη» που μας τάζουν δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει σ’ αυτό το άδικο σύστημα, που έχει κριτήριο το κέρδος και στηρίζεται στην εκμετάλλευση των εργαζομένων. Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προώθησε τον αντιαπεργιακό νόμο, τη «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού, τις αντεργατικές ανατροπές, τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις. Έδωσε νέα προνόμια στο κεφάλαιο, μέσω φοροαπαλλαγών και «αναπτυξιακών» νόμων. Η επιθετικότητα της ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα εντείνεται με τα 88 νέα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης με σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στο αφορολόγητο, χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος.
Στην ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουμε ήδη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, εντατικοποίηση της δουλειάς, θεσμοθέτηση – με τη συμφωνία της πλειοψηφίας των δυνάμεων που τώρα ζητάνε την ψήφο σου – συνεχούς εργασίας 7 και 9 ημερών με χορήγηση των μισών αναπαύσεων το μήνα και έπεται συνέχεια.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση για τα συμφέροντα πάλι της αστικής τάξης εμπλέκει το λαό και τη χώρα πιο βαθιά στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή και φέρνει στο προσκήνιο ανυπολόγιστους κινδύνους. Κανένα συμφέρον δεν έχουμε οι εργαζόμενοι από την επαναχάραξη των συνόρων, γιατί γίνονται για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου ανάμεσα στις αστικές τάξεις, που η κάθε μια διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο για τον εαυτό της. Γι’ αυτό πρέπει μαζί με τους αγώνες για το μεροκάματο να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσουν οι βάσεις, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, για τους εξοπλισμούς του οποίου η Ελλάδα δίνει κάθε χρόνο 4 δις, την ίδια στιγμή που εμείς οι εργαζόμενοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάθε είδους περικοπές. Την ίδια ώρα που για τη νεολαία υπάρχει μόνο ανακύκλωση της ανεργίας, εργασιακές σχέσεις λάστιχο και μισθοί πείνας. Την ίδια ώρα που άρρωστοι συνάδελφοι σταματούν θεραπείες και βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο εξαιτίας των περικοπών στον τομέα της Υγείας.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Σήμερα κρίνονται πολλά για όλους τους εργαζόμενους. Θέλουν να συνηθίσουμε στη ζωή χωρίς δικαιώματα, στη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά χωρίς ΣΣΕ, χωρίς ασφάλιση, χωρίς κοινωνική προστασία, χωρίς δημόσια Υγεία και Παιδεία.
Σήμερα αναδεικνύεται πιο καθαρά η ευθύνη να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Διεκδικούμε:
Υπογραφή ΣΣΕ που θα βελτιώνει ουσιαστικά τη ζωή μας.
Εθνική ΣΣΕ με 751€ κατώτατο μισθό. Κανένας εργαζόμενους κάτω από αυτό το όριο.
Πενθήμερη εργασία και 7ωρο.
Προσλήψεις με σταθερή-μόνιμη δουλειά και συγκροτημένα-πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τραίνων.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα μηχανοστάσια. Ειδικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων γυναικών στην Έλξη. Κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Αναγνώριση επαγγελματικών ασθενειών. Καμιά βλαπτική μεταβολή (ασφαλιστική, οικονομική) στους «παθόντες εν υπηρεσία».
Επαναφορά όλων των μεταταγμένων και παραμονή όσων έχουν επιστρέψει.
Σύνταξη για το ΒΑΕ στα 55 οι άνδρες, στα 50 οι γυναίκες. Σύνταξη με 30 χρόνια ασφάλισης. Σύνταξη στο 80% του μισθού.
Επαναλειτουργία όλων των περιφερειακών δικτύων.
Μείωση της τιμής των εισιτηρίων και δωρεάν μετακίνηση ανέργων, ΑμΕΑ. Φοιτητών κλπ.
Απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.
Κάλυψη των ανέργων  για όσο διαρκεί η ανεργία με επίδομα στα 600€.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.
Ανακούφιση της εργατικής – λαϊκής οικογένειας από τα χαράτσια και την όλο και μεγαλύτερη φορολογία.
Κάτω τα χέρια από την οργάνωση των εργαζομένων, τη διεκδίκηση και την απεργία.
Καμιά εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό. Από τη δική μας δράση, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας εξαρτάται η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Αυτά μπορούν να είναι βέβαια μόνιμα μόνο σε ένα άλλο δρόμο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης με τους εργαζόμενους να κάνουν κουμάντο με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μόνο σε μια τέτοια οργάνωση της παραγωγής και της οικονομίας ο σιδηρόδρομος μπορεί να αναπτυχθεί σαν το βασικό χερσαίο μέσο μεταφοράς των λαϊκών στρωμάτων. Μπορεί να αναπτύξει ένα πυκνό δίκτυο γραμμών συνδεδεμένο με τις παραγωγικές περιοχές της χώρας με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα λιμάνια συμβάλλοντας έτσι και στην  ισόμετρη ανάπτυξη, όλων των περιοχών της χώρας. Μπορεί να εξασφαλίσει φθηνή, ασφαλή, άνετη και γρήγορη μεταφορά.

Αυτός ο δρόμος είναι ο δικός μας δρόμος ανάπτυξης.
Για το σήμερα και την προοπτική του αύριο ψηφίστε ΑΣΚΕ.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γρηγόρης
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Φώτης
ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ Ηλίας
ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ Απόστολος
ΚΥΡΙΜΗΣ Χρήστος
ΜΟΥΝΤΡΙΖΑΣ Γιώργος
ΜΠΟΥΡΤΖΗΣ Γιώργος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου