Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ελπίδες για την επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο καλλιεργεί το υπουργείο Μεταφορών

Ελπίδες για την επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο καλλιεργεί το υπουργείο Μεταφορών.
Σε συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής», ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι
«εντός τεσσάρων μηνών θα έχουμε ώριμες μελέτες για την επέκταση του Προαστιακού από το αεροδρόμιο ως το Λαύριο, έργο που αποτελεί προτεραιότητα».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «ώριμη μελετητικά θα είναι και η επέκταση της Αττικής Οδού στο τέλος του έτους».

Η οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Λαυρίου έχει προϋπολογισμό περί τα 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δήμο Λαυρεωτικής, ο οποίος ήλπιζε ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυσσόταν το 2017, η σιδηροδρομική σύνδεση κοστίζει περί τα 130 εκατ., ενώ για τις απαλλοτριώσεις που θα γίνουν, από τα σημεία που θα περάσει ο Προαστιακός, έχει γίνει μια πρώτη εκτίμηση και οι εθνικοί πόροι που εξασφαλίστηκαν ανέρχονται στα 80 εκατ.

Για την υλοποίηση της επέκτασης του Προαστιακού στο Λαύριο θα απαιτηθεί ιδιωτική συμμετοχή και γι΄ αυτό αρκετοί συσχετίζουν την εν λόγω επέκταση με τις γενικότερες επεκτάσεις της Αττικής Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου