Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Διακήρυξη Ενωμένης Κίνησης για τις εκλογές στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων και αντιπαλέψαμε την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων στους χώρους δουλειάς με το πλαίσιο του ταξικού κινήματος. 

Βρεθήκαμε κοντά στους συναδέλφους για το κάθε ζήτημα που τους απασχολούσε.
Σήμερα με μεγαλύτερη πείρα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι η ταξική πάλη αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους προκειμένου να κατακτήσουν όλα αυτά που τους ανήκουν. 
Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ είναι ισχυρός δεν είναι όμως ανίκητος. ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το προηγούμενο διάστημα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προώθησε τον αντιαπεργιακό νόμο, τη «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού, τις αντεργατικές ανατροπές, τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Έδωσε νέα προνόμια στο κεφάλαιο, μέσω φοροαπαλλαγών και «αναπτυξιακών νόμων» που εξυπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρήσεων. 
Στην ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουμε ήδη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, εντατικοποίηση της δουλειάς «εννιάωρα σε καθημερινή βάση» και έπεται συνέχεια στο ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση για τα συμφέροντα της αστικής τάξης εμπλέκει το λαό και τη χώρα στους ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή και φέρνει στο προσκήνιο ανυπολόγιστους κινδύνους. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σήμερα κρίνονται πολλά για όλους τους εργαζόμενους, για το Σιδηρόδρομο, για μας και τα παιδιά μας. Θέλουν να συνηθίσουμε στη ζωή χωρίς δικαιώματα, στη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά χωρίς ΣΣΕ, ασφάλιση, προστασία, υγεία και παιδεία για μας και τα παιδιά μας. 
Καλούμε σε οργάνωση της δικής μας απάντησης απέναντι στην αντεργατική επίθεση με μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία και την κυβέρνηση με στόχο την κάλυψη των απωλειών μας, για αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Ο ιδρώτας μας, το αίμα μας, τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αμέτρητες θυσίες, για μας όλα αυτά δεν είναι περασμένα ξεχασμένα. Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα για την ανάκαμψη των κερδών της πλουτοκρατίας. 
Οι δυνάμεις της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ παλεύουμε ώστε να διαμορφωθεί μια ισχυρή ταξική δύναμη τόσο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. 
Απαιτείται κίνημα με σχέδιο και προετοιμασία, με γενικές συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες που θα συμβάλουν στην οργάνωση και στη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη δράση. 
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανατροπή αυτής της κατάστασης για να έχουμε κατακτήσεις είναι τα κλαδικά αιτήματα να  μπολιάζονται με τα γενικότερα αιτήματα των εργαζομένων της χώρας, να συμπορευόμαστε με το ταξικό κίνημα. 
Με βάση αυτό, για μας, οι παρατάξεις ΑΣΚ (Δίκτυο) – ΔΑΚΕ  - ΕΣΑΣ  (ΠΑΣΚ) τόσο στο Σωματείο, όσο και στην Π.Ο.Σ. οι θέσεις που εκφράζουν, καθώς και οι επιλογές τους, δεν αποτελούν μέτωπο αντίστασης και υπεράσπισης των εργαζομένων. Αποτελούν τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό παλιό και νέο γιατί στόχο τους έχουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων. 
Μας θέλουν στην αδράνεια, στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας. Καμία εμπιστοσύνη.  
Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει η αγωνιστική δράση στο Σωματείο σε κάθε χώρο δουλειάς, να δυναμώσει η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, να δυναμώσει η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. 
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τον καθημερινό αγώνα για να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Σ.Σ.Ε. καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε. 
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. 
Κάτω τα χέρια από την οργάνωση των εργαζομένων, τη διεκδίκηση και την απεργία. 
Αποκατάσταση σταθερών εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. 
Απαγόρευση πλειστηριασμών για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.
Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή – μόνιμη δουλειά και πλήρη δικαιώματα, 7ωρο, 5νθημερο, 35ωρο.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους τόπους εργασίας.
Κρατικό σώμα γιατρών εργασίας, τεχνικών ασφαλείας, νοσοκόμων και χορήγηση όλων των μέσων ατομικής προστασίας.
Μείωση της τιμής των εισιτηρίων και δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς των ανέργων, ευπαθών ομάδων, ΑΜΕΑ, φοιτητών κ.λ.π.
Άνοιγμα και λειτουργία των περιφερειακών δικτύων.
Κατοχύρωση του μεταφορικού έργου του Σιδηροδρόμου ως κοινωνικού αγαθού, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίηση. 
Για Σιδηρόδρομο αποκλειστικά δημόσιο, ο οποίος θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Έξω από τη λογική του κέρδους και του ανταγωνισμού ένας τέτοιος Σιδηρόδρομος μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη υπέρ του λαού, να προσφέρει πολύτιμες και αναγκαίες υπηρεσίες στα λαϊκά στρώματα και να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιφέρειας και γενικότερα της οικονομίας σε μια άλλη προοπτική διαφορετική από αυτή που σήμερα ζούμε. 

Ειδικότερα αιτήματα:
Επάνδρωση όλων των αμαξοστοιχιών όπως προβλέπεται από τον Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας.
Μέτρα και κανόνες ασφαλούς κυκλοφορίας των τραίνων.
Οι εργαζόμενοι στην Κίνηση να πιστοποιηθούν και να ενταχθούν στα βαρέα αι ανθυγιεινά.
Επαναφορά όλων των μεταταγμένων και παραμονή όσων έχουν επιστρέψει.  
Βαθμολόγιο – Καθηκοντολόγιο που θα προβλέπει τους βαθμούς Συνοδός, Προϊστάμενος, Αρχιελεγκτής.

Καθορίζουμε τα αιτήματα και τους στόχους μας όχι με γνώμονα το τι προβλέπουν τα μνημόνια αλλά με το τι υπηρετεί την επιβίωση, τις πραγματικές ανάγκες μας, την αξιοπρεπή ζωή. 
Κατάργηση όλων των αντισφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών, που κατακρεούργησαν την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις (κύριες – επικουρικές και εφάπαξ).
Ζητάμε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ –ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. 
Οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη δύναμη, αρκεί να την κατανοήσουν.
Να πάψουν να βλέπουν την δική τους προοπτική με βάση το πότε θα αυξηθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών τους. Να τοποθετούν τα όνειρα τους για μία καλύτερη ζωή , στο πότε κάποιοι θα σκάσουν από τα κέρδη και θα ″μπορούν″ να τους δώσουν κανένα ψίχουλο.
Καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που συμβάλλει με κάθε  τρόπο  στο πέρασμα αυτών των πολιτικών. Αυτό το σάπιο σύστημα δεν αλλάζει, δεν θα γίνει ποτέ πιο ανθρώπινο μέσα από εναλλαγές κυβερνήσεων. 
Άμεσα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να υπάρξει ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος μέσα από ζωντανές συλλογικές διαδικασίες. Πίστη μας είναι ότι η λύση βρίσκεται μόνο στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα με καθαρό ταξικό προσανατολισμό.
Δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε, τίποτα από το «εθνικό αναπτυξιακό» σχέδιο της Κυβέρνησης, τη στρατηγική του κεφαλαίου τα παζάρια τους, από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματά μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις. Αντιθέτως, αρπάζουν συνεχώς. 
Από την δική μας δράση, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας εξαρτάται η αξιοπρεπής ζωή , η μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Αυτά μπορούν να είναι βέβαια  μόνιμα μόνο σε ένα άλλο δρόμο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης με τους εργαζόμενους να κάνουν κουμάντο με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε με την ψήφο σας να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. Να στηρίξετε το δικό σας αγώνα.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ:

1. ΒΑΓΕΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
3. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
4. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5. ΚΑΣΚΑΝΤΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6. ΜΑΝΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ 7. ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
8. ΜΑΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9. ΜΟΔΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
10. ΠΩΠΟΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
11. ΣΑΡΚΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου