Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Δελτίο Τύπου της ΠΟΣ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην 24ΩΡΗ απεργία της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ μαζί με όλους τους εργαζόμενους όλης της χώρας.
Ο εορτασμός της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ μας βρίσκει για μια ακόμα φορά υπό το καθεστώς των Μνημονίων. 

Η Κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος των Σιδηροδρομικών, του Σιδηροδρόμου αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης. Η επιβολή συνεχώς νέων δυσβάστακτων μέτρων, οδηγεί την κοινωνία σε απόγνωση χωρίς καμία ελπίδα εξόδου από την κρίση. 
Η ανεργία, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, το ασφαλιστικό σύστημα, η υπεροφορολόγηση, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι πλειστηριασμοί οι κοινωνικές-οικονομικές ακόμα και οι εκπαιδευτικές ανισότητες, η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, έχουν γίνει καθημερινότητά μας.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει την εκποίηση και το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου αφού μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ήρθε η ώρα της ΕΕΣΣΤΥ καθώς οι δεσμευτικές προσφορές για την εταιρεία μετατέθηκαν 10/5/2018. 
Οι Σιδηροδρομικοί όμως δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουν με το ξεπούλημα του Σιδηροδρόμου. Ο αγώνας για ενιαίο – δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος του λαού και της χώρας θα συνεχιστεί όσο μακρύς κι αν είναι.
Δεν τους χαριζόμαστε.
Ο αγώνας μαζί με όλους αυτούς που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και το μήνυμα της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ – όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι ένα: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ».
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.
Καλούμε  τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.π.μ.

Προσυγκέντρωση σιδηροδρομικών στα γραφεία της Π.Ο.Σ. στις 10:30 π.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου