Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ μια άγνωστη λέξη για την "νέα" ΣΥΠΕ


Διαβάζοντας κάποιος ψύχραιμα την ανακοίνωση της "νέας" παράταξης που κατέβηκε στον εκλογικό στίβο του Σωματείου μας, μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Ξεκινώντας απο το εξής βασικό. Είναι προφανές ότι οι 
έχοντες την ευθύνη της ΣΥΠΕ συνεχίζουν να υποτιμούν την νοημοσύνη των συναδέλφων.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η ερμηνεία της ΣΥΠΕ για το εκλογικό της αποτέλεσμα και ο συνοδευόμενος χαρακτηρισμός "θετικότατο" που αποδίδει σε αυτό η  "νέα" παράταξη.
Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους.
Στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΠΕ υποψήφιοι ήταν 2 κορυφαίοι συνδικαλιστές του Σωματείου μας. Μέλη του ΔΣ μέχρι πρότινος.
Ο επί χρόνια κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ και μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ Συρόπουλος Σπύρος, και ο Κυριαζής Καπιτάνος, στέλεχος της ΔΑΚΕ Έλξης και μέλος του Προεδρείου του Σωματείου μας επίσης μέχρι πρότινος.
Η ΣΥΠΕ εξέλεξε 2 μέλη στο ΔΣ, όσοι δηλαδή και οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της και παρά την ΕΝΩΣΗ δυνάμεων των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ με την συνδρομή του γραφικού.
Που την είδαν την επιτυχία; 
Ακόμα χειρότερα, με την ΣΥΠΕ υποψήφιοι κατήλθαν 5 (πέντε ολογραφώς) συνδικαλιστές του ΣτΑ (Κλίτσας, Αγγελόπουλος, Μυστρίδης, Ψάρας, Ρίζος) εκλεχθέντες το 2015 με τις ΑΣΚΕ,ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ (Νέα Έλξη) 
Η ΣΥΠΕ εξέλεξε μόλις 3 αντιπροσώπους στο ΣτΑ απο τους 5 που αποτελούσαν την ΕΝΩΣΗ των παρατάξεων (ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ-γραφικός).
Ποια είναι ακριβώς η επιτυχία;
Και φυσικά, το καλύτερο για το τέλος.
Η ΣΥΠΕ εξέλεξε ως αντιπρόσωπο στην ΠΟΣ, στέλεχος της Ενότητας! (Νίκος Ντάνος). Εμείς δεν έχουμε δεί κάποια παραίτηση του συναδέλφου Ντάνου απο την Ενότητα και άρα τον λογίζουμε ως μέλος της!
Άρα ο χαρακτηρισμός "θετικότατο" αποτέλεσμα, αποτελεί μάλλον μια προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, όσοι δημιούργησαν μια παράταξη χωρίς αρχή,μέση και τέλος και  που κατήλθε στις εκλογές του Σωματείου μας με μοναδικό στόχο την επιβίωση συγκεκριμένων προσώπων και πορεύτηκε αποκλειστικά με γνώμονα την ρεβανσιστική μανία του Θεοδωρόπουλου,που κρυβόταν πίσω απο το εγχείρημα αυτό ήδη απο πέρυσι το φθινόπωρο (Φλεβάρης 2017- Συνάντηση στο Τιτάνια και συμφωνία για την "νέα" παράταξη που θα "'εριχνε την +ΣυνΕξέλιξη).
Ο Θεοδωρόπουλος απέτυχε προσωπικά για άλλη μια φορά και μάλιστα ηττήθηκε κατά κράτος καθώς καθημερινά έδινε την παρουσία του στο εκλογικό κέντρο στον Πειραιά πιέζοντας για ψήφους. Αποδείχτηκε περίτρανα ως συνδικαλιστικά ανεπαρκής  όταν προσπάθησε μόνος του σε εκλογές (2012-2015-2018).
Το μόνο που κατάφερε ήταν να αποτελέσει το πρόσωπο χλευασμού απο μηχανοδηγούς που διέκριναν την προσωπική του μανία για ρεβάνς απέναντι στην +ΣυνΕξέλιξη εδώ και 1 περίπου χρόνο.Ο Νώντας περίμενε με πραγματικη ανυπομονησία αυτές τις εκλογές,χωρίς να γνωρίζει όμως ότι και αυτές τον περίμεναν για να του δώσουν ένα ιστορικό μάθημα.
Στον φίλο μας Νώντα, συνιστούμε να παραμείνει στην έλξη μέχρι το 2022 όπως έλεγε κάποτε. 
Όσο ασχολείται με τα κοινά, τόσο κερδίζουν οι συνδικαλιστικοί και πολιτικοί του αντίπαλοι,πόντους. Και όσο χάνει η συνδικαλιστική προσέγγιση του Θεοδωρόπουλου τόσο κερδίζουν ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί !

Φυσικά κανείς εκπρόσωπος της ΣΥΠΕ δεν αποκλείστηκε απο το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,αντίθετα οι 2 εκπρόσωποι της ήταν κυριολεκτικά όλη μέρα παρόντες στο ισόγειο του,περιμένοντας τους συναδέλφους προκειμένου να τους "στριμώξουν" μπας και πάρουν την ψήφο τους. Προκάλεσε ποικίλα σχόλια η εικόνα αυτή.
Τα ψηφοδέλτια της ΣΥΠΕ πήγαν σε όλα τα εκλογικά κέντρα κανονικά. Μάλιστα ο Θεοδωρόπουλος προσωπικά επικοινώνησε με την εφορευτική επιτροπή για να βεβαιωθεί,επιβεβαιώνοντας την άμεση εμπλοκή του ως καθοδηγητή της ΣΥΠΕ.
Όσον αφορά τις φήμες και τις συκοφαντίες, στην ΣΥΠΕ δεν πρέπει να μιλούν για αυτά.
Διεξήγαγαν τον πλέον βρώμικο προεκλογικό αγώνα στην ιστορία της ΠΕΠΕ, με υπονοούμενα για τα οικονομικά του Σωματείου μας,με τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ να εμπλέκεται στις εκλογές μας βάση σχεδίου για τον επηρεασμό τους!
3 χρόνια επένδυσαν στην αποτυχία του Σωματείου για να κερδίσουν αυτοί.
Και απέτυχαν οικτρά !
Ωστόσο αυτό που μένει να διερευνηθεί είναι η αποστροφή κορυφαίου στελέχους της ΣΥΠΕ στην συνέλευση σε περιφερειακό μηχανοστάσιο, όπου και έκανε λόγο για σχέδιο εξαφάνισης των αποθεματικών την τριετία 2015-2018 προκειμένου να χρεωθεί η ΣυνΕξελιξη μια τέτοια εξέλιξη.
Αν στην ΣΥΠΕ νομίζουν ότι δεν καταγράφηκαν οι απόψεις τους, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Θα κληθούν να εξηγήσουν και μάλιστα συντομότερα απο ότι νόμιζαν, τι ενοούσαν.

Αντί λοιπόν να ψάχνουν δικαιολογίες στην ΣΥΠΕ ας κάνουν την αυτοκριτική τους για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Γιατί απέχει πολύ να υπονοείς ότι η ΣυνΕξέλιξη είναι απερχόμενη δύναμη και στο τέλος αυτή να πέρνει 7 έδρες στο ΔΣ, πρωτοφανές ποσοστό στην ιστορία της ΠΕΠΕ!
Αποτελεί δε, σοβαρό ατόπημα η διατύπωση ότι η ΑΣΚΕ δεν κατάφερε να λάβει έδρα στις εκλογές του Σωματείου και μάλιστα  ως ...επιχείρημα για την επιτυχία της ΣΥΠΕ. 
Αποδεικνύει ότι η ΣΥΠΕ δεν είχε ούτε πρόκειται να αποκτήσει ποτέ πολιτικό κριτήριο και πολιτισμό,παρά αποτελεί μια λυκοσυμμαχία που συγκροτήθηκε με σκοπό και αφήγημα την ρεβανσιστική μανία κάποιων και την αγωνία τους για προσωπική επιβίωση. Στην πορεία θα εξηγήσουμε λεπτομερώς τι εννοούμε .
Για αυτό και προφανώς δεν έλαβε θέση στο Προεδρείο της ΠΕΠΕ.
Γιατί πολύ απλά δεν έχει πολιτικές θέσεις, ούτε κατέθεσε ΜΙΑ πρόταση για τον κλάδο.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου