Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Εργατικό Κέντρο Αθήνας : Απόφαση για 24ωρη απεργία

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 3/11/2020, αποφάσισε 24ωρη απεργία μέσα στον Νοέμβρη, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, ενάντια στα καταστροφικά εργασιακά και ασφαλιστικά νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία. Οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός  της απεργίας, μειώσεις μισθών, αποδυνάμωση της δυνατότητας για  εργατικές  διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ και άλλων πολλών, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους.

Αντί να ενωθούμε όλοι απέναντι στην πανδημία και τις συνέπειες της, αποφασίζουν να επιτεθούν σκληρά εναντίον των εργαζόμενων πολιτών. Την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν υπό το βάρος των κρουσμάτων, την ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις μπαίνουν σε υποχρεωτικό λουκέτο και η ανεργία καλπάζει, η κυβέρνηση θεωρεί ότι το αντίδοτο είναι η κατάργηση του 8ώρου!!!

Το Δ.Σ. του ΕΚΑ αποφάσισε ομόφωνα την ταχύτατη ενημέρωση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών του καθώς και την επικοινωνία με άλλα εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας.  Όρισε ως ημέρες δράσης, καλώντας τα σωματεία μέλη του σε ενεργή δράση, την 10η Νοεμβρίου, για την στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, καθώς και τη στήριξη της απεργίας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού την ίδια ημέρα, και την 19η Νοέμβρη για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την πύκνωση των δρομολογίων στην Αττική, σε συνεννόηση με τα σωματεία μέλη μας.  Θα πραγματοποιηθούν  περιοδείες και ενημερώσεις  σε χώρους εργασίας. Επίσης η συμμετοχή στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Αποφασίστηκε και η στήριξη των αγώνων που έχουν αποφασισθεί από εργατικά συνδικάτα όπως τη στήριξη της απεργίας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού στις 10 Νοέμβρη.  Η ακριβής ημερομηνία της απεργίας θα ορισθεί μέχρι την Παρασκευή 6/11/2020 σε Εκτελεστική Επιτροπή ώστε να έχουμε ακόμη καλύτερη εικόνα για την κατάλληλη ημερομηνία.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να συσπειρώσει όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι  «Φοράμε μάσκες, αλλά έχουμε και φωνή και ζωή». Το εργασιακό νομοσχέδιο, απαιτούμε να μην κατατεθεί.  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ  ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου