Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Εμπορικά με ηλεκτράμαξα απο Θριάσιο - Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του αιτήματος του Σωματείου μας (και όχι μόνο)

Σε πλήρη εξέλιξη προς την υλοποίηση, βρίσκεται ο σχεδιασμός για την εκτέλεση εμπορευματικών δρομολογίων με ηλεκτράμαξα απο και πρός  το Θριάσιο, μια αλλαγή που θα αλλάξει δραστικά και τις συνθήκες εργασίες
των μηχανοδηγών.

 Το αίτημα του Σωματείου μας (αλλά και των σιδηροδρομικών εταιρειών) για να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτροκίνηση στο Θριάσιο, βρίσκεται ένα στάδιο πριν την υλοποίηση του και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η πρώτη δοκιμή θα γίνει αυτήν την εβδομάδα. 

Όπως είχε προτείνει και το Σωματείο μας σε επιστολή του στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η ώθηση του τρένου απο το Λιανοκλάδι μέχρι τον Παλαιοφάρσαλο (και επιστροφή), θα συνδράμει  το τοπικό μηχανοστάσιο, το οποίο έχει επανδρωθεί και με νέους μηχανοδηγούς.

Αν όλα πάνε καλά,  ακόμα μια παράμετρος που δυσχέραινε την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών -εμπορευματικών μεταφορών θα αποτελέσει παρελθόν.

Το Σωματείο των μηχανοδηγών, συνδράμει πάντα προσθετικά και σε αυτήν την κατεύθυνση καταθέτοντας προτάσεις προς όφελος της ανάπτυξης των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Με την επίλυση του ζητήματος αυτού, επικεντρωνόμαστε στην ανανέωση του τροχαίου υλικού στο μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης. 

Ανανέωση που θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου