Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΠΟΣ για το Πολυτεχνείο

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το   Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών χαιρετίζει και τιμά την 47η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση

  του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Το   σύνθημα   ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  που ηχούσε τότε στην εξέγερση κατά της δικτατορίας, συμβόλιζε τη μάχη για τη Δημοκρατία. 

Είναι αυτό που σήμερα πιο πολύ παρά ποτέ, ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ όλη την κοινωνία (εργαζόμενους, μικρομεσαίους, συνταξιούχους, φοιτητές, μαθητές, ανέργους) ν’ αγωνιστούν για την προάσπιση και υπεράσπιση της εργασίας, της δημόσιας υγείας – παιδείας. 

Σήμερα ΟΛΟΙ δοκιμαζόμαστε. 

Ο κόσμος της εργασίας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται συνεχώς, καθώς η Κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία νομοθετεί διαρκώς, ισοπεδώνοντας και το ελάχιστο πλέγμα προστασίας που υπήρχε. Με συνεχείς απαγορεύσεις και με αποκορύφωμα την απαγόρευση των συγκεντρώσεων την οποία καταδικάζουμε, η κοινωνική ζωή όπως τη γνωρίσαμε, φαντάζει απλησίαστο όνειρο  ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας. 


Όμως οι νέες συνθήκες που έρχονται, είναι αυτές που πρέπει να μας ενώσουν και να μας κάνουν πιο δυνατούς, για ν’ αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς που καπηλεύονται το αύριο.  


Φέτος που όλα είναι διαφορετικά, είναι χρέος μας να τιμήσουμε τους ήρωες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου όχι με φανατισμό αλλά με σεβασμό. 


Δεν τους ξεχνάμε. Τους τιμάμε.  

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου