Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν.

 Τραγικές εικόνες με μικρά παιδιά να προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση σε καφενεία στην περιφέρεια και μέσω των κινητών των γονέων τους, ενώ ακόμα παραμένει ερωτηματικό

πως μια οικογένεια με 2-3 παιδιά θα μπορέσει να καλύψει το κόστος αγοράς 2 (ίσως και 3) laptop για να συμμετέχουν τα παιδιά στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης(που συνήθως αγωνίζεται κάποιος για να μπεί).

ΑΝΤΙ να κάνουν προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών και  να ελέγξουν την είσοδο των τουριστών στην χώρα, αυτοθαυμάζονταν για την επιτυχία τους στο πρώτο κύμμα της πανδημίας στέλνοντας λάθος μήνυμα στους πολίτες. 

ΑΝΤΙ να στέλνουν σαφή μηνύματα στους πολίτες, στοχοποιούσαν κοινωνικές ομάδες. Και πρώτα απο όλα τους νέους ανθρώπους που φταίνε για τα πάντα.

ΑΝΤΙ  να στηρίζουν την επιστημονική κοινότητα, Κυβερνητικά στελέχη έφτασαν στο σημείο να δηλώσουν δημόσια ότι οι επιστήμονες είναι κατώτεροι των περιστάσεων γιατί καθυστερεί το εμβόλιο! Στέλνοντας λάθος μήνυμα και σε όσους υιοθετούν τις επικίνδυνες για την δημόσια υγεία,θεωρίες συνωμοσίας.

ANTI να ανοίξουν στην Θεσσαλονίκη τα νοσοκομεία που είχαν κλείσει (Λοιμωδών-100 κλίνες έκλεισε το 2013) μετατρέποντας τα σε χώρους υποδοχής περιστατικών COVID, μας έλεγαν ότι "είναι έτοιμοι" για τα πάντα και αδιαφορούσαν 6 μήνες για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων. Το θέμα αυτό μάλιστα είχε πάει και στην Ελληνική Βουλή τον Ιούνιο και δεν δόθηκε καμία απάντηση.

Οι εικόνες με νοσηλευτές να φεύγουν απο την Κρήτη και άλλες περιοχές, για να πάνε στην Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αναδεικνύουν ότι τελικά υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

ΑΝΤΙ να επιτάξει η Κυβέρνηση  τις ιδιωτικές κλίνες, χτες ο Υπουργός Υγείας στο πίκ της πανδημίας, βγήκε στα κανάλια για να μας πεί πως θα...γίνει το εμβόλιο (που ακόμα δεν έχει εγκριθε) στην χώρα μας μετά απο 7 μήνες. Ότι θα εμβολιάζονται 2.147.400 πολίτες το μήνα (το έχουν υπολογίσει ακριβώς), ότι θα υπάρχουν 2 βάρδιες και πόσα άλλα ....ωραία.Ωραία αυτά και όλοι περιμένουμε το εμβόλιο, αλλά τώρα τι γίνεται; 

 Καμία κουβέντα για την σημερινή κατάσταση, αλλά επικοινωνιακά παιχνίδια και εμπόριο ελπίδας, την ώρα που λίγους μήνες πριν, τα ίδια πρόσωπα μας διαβεβαίωναν ότι θα το Κράτος θα ήταν έτοιμο για το 2ο κύμα και δεν θα είχαμε ποτέ 2ο lock down.

Μόνο θυμηδία προκαλούν σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτές οι επικοινωνιακές φιέστες, απο όσους δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να δώσουν στα παιδιά στα σχολεία ούτε μάσκες και δεν τολμάνε να επιτάξουν τις ιδιωτικές κλίνες. 

Όταν όμως εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, ξέρουν να τους επιτάσουν. Μέσα σε 1 ημέρα το κάνουν.Όλοι θυμόμαστε τις επιτάξεις στις συγκοινωνίες  το 2013. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Ας χαρούμε τώρα αρίστεια και καλά βιογραφικά με τη σέσουλα, κόσμο που φεύγει πριν την ώρα του εξαιτίας συνειδητών πολιτικών επιλογών, μπουλντόζες και καζίνο σε συγγενείς και φίλους, απολύσεις και 10ωρα όταν στον υπόλοιπο κόσμο συζητάνε για 4μερο, στημένες προκυρήξεις και μεγάλους περίδρομους γιατί ο αλέξης ήταν μνηνονιακός κι ο πολάκης με τον καρανίκα τα μόνα μας βαρίδια..
    Κατα τ'άλλα είναι 20 μονάδες μπροστά και λίγες είναι εξάλλου πότε έπεσαν έξω οι δημοσκόποι; Στις εκλογές ή στο δημοψήφισμα;
    Ας ελπίσουμε οτι μετά από όσα ζούμε ο κόσμος θα αρχίσει να κρίνει και να συγκρίνει παίρνοντας τη τύχη στα χέρια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή