Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Τα "αυτονόητα" του εργοδοτικού Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ (ΣΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ- τεχνική βάση)

 


Ο πλέον  εργοδοτικός  συνδικαλιστής στην χώρα
, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ για άλλη μια φρά με παραληρηματική διάθεση μικροπαραγοντίσκου που νομίζει ότι

έχει κάποια εξουσία επιτέθηκε στους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ιδιαίτερα στους μηχανοδηγούς, γιατί θεωρεί ότι μισθολογικά έχουν διαφοροποιηθεί άδικα και όχι λόγω της φύσης της εργασίας τους, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην μητρική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  FS. 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, θέλει τους μηχανοδηγούς υποαμειβόμενους, στο κυνήγι της χιλιομετρικής αποζημίωσης σε λογικές πριμ παραγωγικότητας.

Την ίδια ώρα ο ίδιος με πλήρη απαλλαγή απο την εργασία του - και σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση του- είχε πληρωθεί την κανονική του άδεια και μάλιστα με προσαύξηση 100%.

Ο Κιουτσούκης δεν μπορεί να αποδεχτεί την μισθολογική αναβάθμιση των μηχανοδηγών, του προσωπικού κίνησης, των οδηγών και των εργαζομένων στην τεχνική βάση γιατί μετά δεν μπορεί να επιβιώσει συνδικαλιστικά. 

Έφτασε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ στο σημείο και μέσα στην παραζάλη του, να κοινοποιεί ανακοινώσεις που μιλάνε για "εργοδοτικά Σωματεία", ακολουθώντας την μεθοδολογία του ΠΑΜΕ που παντού τον κατονομάζει ως... εργοδοτικό! Εμείς απλά λέμε ότι είναι ανύπαρκτος.

Έφτασε στο σημείο ο Γενικός της ΓΣΕΕ Γραμματέας, να απειλεί Σωματεία να μην υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας! Μην τολμήσετε, ξεστώμισε ο εργοδοτικός! Ούτε η πλέον σκληρή εργοδοσία δεν έχει ποτέ αναφέρει κάτι τέτοιο!

Ο Κιουτσούκης θεωρεί ότι η ενσωμάτωση  στην ΔΑΚΕ, μέρους της ΠΑΣΚΕ στην ΓΣΕΕ (πρόσφατο παράδειγμα τα όσα έγιναν στις εκλογές στα Ναυπηγεία) θα τον οδηγήσει στην Προεδρεία της Συνομοσπονδίας. Και το άρωμα εξουσίας τον έχει (παρα)- ζαλίσει. 

Σε αυτό καίρια ευθύνη έχουν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, που συνεχίζουν να τον στηρίζουν θεωρώντας πως έτσι θα διατηρήσουν δυνάμεις και όταν ...αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ, θα αποκτήσουν και πάλι ηγεμονία στα συνδικάτα. 

Τα όσα έγιναν στα ναυπηγεία όμως, σε ένα χώρο που κυριαρχούσε η ΠΑΣΚΕ δεκαετίες, αποδεικνύουν το αντίθετο. 

Τα όσα έγιναν στον σιδηρόδρομο είναι ακόμα νωπά στην μνήμη όλων μας. 

Άγνοια και αλλαζονεία 

Ποτέ άλλοτε συνδικαλιστής τέτοιου επιπέδου δεν έκανε τέτοιες δηλώσεις που φανερώνουν παντελή άγνοια της κείμενης νομοθεσίας αλλά και απίστευτη έπαρση και αλλαζονεία.

Ο Κιουτσούκης είναι ανύπαρκτος για τους πραγματικά εργαζόμενους στην χώρα. Κανείς δεν το γνωρίζει. Αν βγεί έξω απο το κτίριο της ΓΣΕΕ και πάει μέχρι την Ομόνοια να αγοράσει ένα καφέ, οι εργαζόμενοι σε αυτό δεν θα παρατηρήσουν κάν την παρουσία του. Τους είναι άγνωστος, ξένος, δεν τους εκπροσωπεί, δεν έχουν καταλάβει ποτέ ότι υπάρχει η ΓΣΕΕ δίπλα τους και αγωνίζεται για τα συμφέροντα τους. Αυτό συμβαίνει παντού.

  • Μίλησε ο Κιουτσούκης για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας; OXI
  • Μίλησε για την εκ περιτροπής εργασία ; ΟΧΙ
  • Μίλησε για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που ασφυκτιούν μετά το πρώτο και το δεύτερο lock down ; ΟΧΙ
  • Μίλησε για τους μακροχρόνια άνεργους ; ΟΧΙ
  • Μίλησε για τον περιορισμό των διαδηλώσεων; NAI και στήριξε την πολιτική αυτή.
  • Μίλησε για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό Νόμο που είχε ψηφίσει η Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982; OXI 
  • Μίλησε για τις απλήρωτες υπερωρίες που θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες; ΟΧΙ
  • Μίλησε για τους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ που με τροπολογία η Κυβέρνηση πέρυσι τον Φλεβάρη τους εξαθλίωσε οικονομικά καταργώντας Δώρα, ΣΣΕ και πολλά δικαιώματα; ΟΧΙ.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ  δεν είναι απλά ένας εργοδοτικός συνδικαλιστής. Είναι η επιτομή του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην Ελλάδα. 
Για αυτό και οι συνάδελφοι του στον σιδηρόδρομο τον απέρριψαν και το νόμιμο της  εκλογής του (ως αντιπρόσωπος) στην ΓΣΕΕ εκρεμμεί στην δικαιοσύνη. Τον γνωρίζουν καλά οι σιδηροδρομικοί.

Τον γνωρίζουν καλά και οι συνάδελφοι του στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οποία ...εργάζεται
Σε σύνολο 1180 εργαζόμενων στις εκλογές του Σωματείου που έστησε ο Κιουτσούκης μαζί με την ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΜΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέτος, ψήφισαν μόλις 379(με μαθητές μέσα σε αυτούς).801 εργαζόμενοι δεν τον εμπιστεύτηκαν.  
Ακόμα χειρότερα για τον ίδιο, το ψηφοδέλτιο που συμμετείχε ΜΑΖΙ με την ΠΑΣΚ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έλαβε 280 ψήφους! Ο Κιουτσούκης στα social media περηφανεύεται για την ΔΑΚΕ και τα 35 χρόνια ιστορίας της, αλλά στον χώρο εργασίας του, δεν κατέβασε καν ψηφοδέλτιο ΔΑΚΕ! Κατέβηκε σε κοινό ψηφοδέλτιο με την ΠΑΣΚΕ για να επιβιώσει συνδικαλιστικά. Πόσοι εργαζόμενοι λοιπόν νομίζει ότι τον γνωρίζουν στον ιδιωτικό τομέα; Την ώρα που ούτε 1 στους 4 εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν εμπιστεύεται  τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ στον ίδιο τον χώρο εργασίας του! 

ΣΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Ο Κιουτσούκης μίλησε για την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ την οποία είχε καταγγείλλει ως κάκιστη αλλά στην οποία ζητά να ενσωματωθεί αναδρομικά γιατί ο ίδιος λαμβάνει αύξηση που ξεπερνά τα 250 Ευρώ το μήνα! Και κατονομάζει ως ...εργοδοτικά τα Σωματεία που υπέγραψαν αυτήν την ΣΣΕ! 
Αν κατηγορεί ως εργοδοτικούς αυτούς  που υπογράφουν αυξήσεις 250 Ευρώ το μήνα ο Κιουτσούκης, αυτός που υπογράφει μηδενικές ΣΣΕ απο το 2009 μάλλον είναι ο Τσέ Γκεβάρα, μεταμφιεσμένος σε  "Νίκο Καλύβα" .

Απο πότε έχει να πάρει αύξηση έστω και 1 Ευρώ ένας εργαζόμενος στην χώρα με την δράση της ΓΣΕΕ; 
Απο το 2008 (αν θυμόμαστε καλά)! 
Ο Κιουτσούκης λοιπόν χάρη στην υπογραφή άλλων, θα πάρει αναδρομική αύξηση μετά απο 12 χρόνια. Χάρη σε μια ΣΣΕ που είχε καταγγείλει και ήθελε να ...σκίσει!

Τον εργοδοτικό  συνδικαλιστή Κιουτσούκη τον ρωτάμε και θέλουμε να μας απαντήσει γραπτώς.
  • Το επίδομα γάμου το δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με την Εθνική Σύμβαση που αυτός έχει υπογράψει; ΝΑΙ η ΟΧΙ.
  • Απο πότε έχει να πάρει αύξηση ως εργαζόμενος. Το 2018 η τελευταία ΣΣΕ που υπογράφηκε στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ απο ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, πόση αύξηση του έδινε; Μηδέν. ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
  • Η ένταξη στην ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΕΠΕ που επικαλείται ο ίδιος,  υποχρεώνει τον εργοδότη να εντάξει σε συγκεκριμένο κλιμάκιο τους τεχνίτες ; NAI ή ΟΧΙ.
  • Και τέλος. Μπορεί να μας φέρει μια απόφαση προσφυγής στον ΟΜΕΔ (που ζητά το Σωματείο του σήμερα) που να είναι ΘΕΤΙΚΗ και με αυξήσεις για τους εργαζόμενους; 
Εν κατακλείδι

O εργοδοτικός Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί την προσωπική του αποτυχία και παραληρεί καθημερινά.
Θα μείνει στην ιστορία σαν ο σύγχρονος  "Νίκος Καλύβας". 

Όποιος διαβάζει ιστορία καταλαβαίνει.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 
 



1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ ΤΡΕΝΟΣΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΤΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή