Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΣΚ-Σ : Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται - Επιστροφή έναν αιώνα πίσω


  10ωρη δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες που θα ισοφαρίζονται μέσα σε ένα 6μηνο με αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή άδεια όπως βολεύει τον εργοδότη.

Μείωση μισθών που ξεκινούν πλέον από 200 ευρώ στα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων.

Απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας, επαναφορά της ανταπεργίας

Χτύπημα και ουσιαστικά κατάργηση της Γενικής Συνέλευσης ως ανώτερο όργανο των συνδικάτων.

Φακέλωμα εργαζομένων και συνδικαλιστών με τη δημιουργία του «αρχείου συνδικαλισμένων εργαζομένων» που θα είναι στη διάθεση εργοδοτών και κράτους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Αυτό είναι το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας» που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση την Παρασκευή 30 Οκτώβρη 2020.

Το ίδιο αντεργατικό κοστούμι που «έκοψε» ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, τώρα το «ράβει» η ΝΔ. Δεν επέλεξε τυχαία η Κυβέρνηση αυτή την περίοδο, για να φέρει αυτές τις αντιδραστικές, αντεργατικές ρυθμίσεις που στόχο έχουν να χτυπήσουν το ταξικό κομμάτι του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Τα φέρνει μέσα στην πανδημία, που με ευθύνη της θέλοντας να προστατέψει την κερδοφορία των επιχειρήσεων, γέμισε τα νοσοκομεία, οδήγησε τις πόλεις σε lockdown, εκμεταλλευόμενη και την περίοδο που η απαξίωση των συνδικάτων στα μάτια των εργαζομένων έχει ανέβει λόγω των πρακτικών και των θέσεων του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, της συνολικής υποχώρησης του κινήματος.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ.

Η ένταση της καταστολής απέναντι στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες.

Η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των Σωματείων αλλά και αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων (το βλέπουμε και στο Σιδηρόδρομο).

Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στη ζωή τους, στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ.

Η καταστολή και η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης πάει χέρι – χέρι με την αύξηση της εκμετάλλευσης και της αντεργατικής πολιτικής.

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ

 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

     Η πάλη απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές που έρχονται, πρέπει να δοθεί τώρα και συνδυασμένα με την πάλη για επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προσλήψεις στον ΟΣΕ, για Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για δωρεάν τεστ, άδειες με αποδοχές στους ευπαθείς εργαζομένους και θετικά κρούσματα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ με επίταξη των ιδιωτικών μέσων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

     Μετά και την απόρριψη από την εργοδοσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ των προτάσεων των εργαζομένων για υπογραφή Σ.Σ.Ε. αλλά και τη διεκδίκηση Σ.Σ.Ε. στον ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΣΤΑΣΥ καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση. Καλούμε τα Σωματεία και την Π.Ο.Σ. να προχωρήσουν άμεσα σε αποφάσεις για κινητοποιήσεις με όλες τις μορφές.

     Η έξαρση της πανδημίας προσθέτει δυσκολίες στη μαζική δράση. Αυτό δεν σημαίνει όμως αναδίπλωση, δε σημαίνει αναστολή των αγώνων. Έχουμε συσσωρευμένη πείρα.

Έχουμε μεγάλη δύναμη και πρέπει να τη νιώσουν. Είναι ώρα απεργιακού συναγερμού.


   ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου