Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση ΠΕΠΕ για τις κανονικές άδειες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Όπως όλοι γνωρίζετε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω του Lock down έχει προχωρήσει σε σημαντικές καταργήσεις δρομολογίων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σε ποσοστό πέραν του 30% ο αριθμός των εκτελούμενων υπηρεσιών για τον κλάδο.

Το Σωματείο μας και αυτήν την φορά, όπως και στο 1ο Lock down,  κατέστησε σαφές στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι μας βρίσκει κάθετα αντίθετους

  κάθε σκέψη για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας και εκ περιτροπής εργασίας, που έχουν ψηφιστεί για να «διευκολυνθούν» οι πληττόμενες επιχειρήσεις. 

Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λαμβάνοντας υπόψη την θέση μας,  έδωσε εντολή για να χορηγηθούν οι ανεκτέλεστες άδειες έτους 2020 για όλο το προσωπικό, με αύξον αριθμό (ξεκινώντας από αυτούς που έχουν μεγαλύτερο αριθμό οφειλόμενων κανονικών αδειών, σε αυτούς με μικρότερο αριθμό αδειών).

 Το Σωματείο μας παρενέβη εκ νέου στην διαδικασία ζητώντας να  χορηγηθούν πρώτα ΟΛΕΣ οι αναπαύσεις του μήνα σε όλα τα μηχανοστάσια, να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα για χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σύμφωνα με τις διατάξεις της Κείμενης Νομοθεσίας  και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι αυτό έχει συμβεί. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισες 

Στόχος του Σωματείου μας αυτήν την περίοδο, είναι να μην βρεθεί κανείς μηχανοδηγός σε καθεστώς αναστολής εργασίας ή εκ περιτροπής εργασίας, σε ένα περιβάλλον όπου τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς λόγω  του COVID.

Βασικός στόχος των συνδικάτων των μηχανοδηγών σε όλη την Ευρώπη, είναι να μην εργαλειοποιηθεί η πανδημία προκειμένου να μονιμοποιηθούν διατάξεις που θα δυσκολεύουν την καθημερινότητα και θα περιορίζουν τα δικαιώματα μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την ALE, την Ευρωπαϊκή μας Ομοσπονδία και αυτό έχουμε καταστήσει σαφές και στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις συζητήσεις για την νέα Σ.Σ.Ε.

 Τέλος επειδή πολλοί συνάδελφοι επικοινώνησαν με το Σωματείο μας, σημειώνουμε ότι η παράταση που φημολογείται ότι θα δοθεί για την χορήγηση κανονικών αδειών 2020 (μέχρι τον Μάιο του 2021), στην ουσία διευκολύνει τους εργοδότες που δεν έχουν χορηγήσει κανονικές άδειες ΓΙΑΤΙ έχουν θέσει το προσωπικό τους σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Με την παράταση που συζητείται να δοθεί, οι εργοδότες  δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την προσαύξηση 100% που προβλέπει ο Νόμος, ενώ όπως καταλαβαίνει κανείς γίνεται ακόμα πιο ευνοϊκό το περιβάλλον για όσους εργοδότες, επιθυμούν  να θέσουν σε αυτό το καθεστώς (αναστολή σύμβασης εργασίας) μέρος του προσωπικού τους. 

Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από το Σωματείο μας.

                                         Για το Δ.Σ. 

  

         Ο    Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας 


      Γενιδούνιας Κώστας                                Α. Ποργιάζης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου