Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Οι ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑΣΥ για τα πρόστιμα σε εργαζόμενους. Ανακοίνωση του Σ.Η.Ε.Κ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
 Την προηγούμενη Παρασκευή 6-11-2020, κόπηκε το πρώτο πρόστιμο σε συνάδελφο από το προσωπικό κίνησης (Προαστιακού) στη Λάρισα κατ’ εφαρμογή των ΠΝΠ του περασμένου Μαΐου, όπου η ευθύνη για την τήρηση του ποσοστού πληρότητας στους συρμούς μετακυλύετε στους μηχανοδηγούς ή στο προσωπικό της αμαξοστοιχίας. Επιφορτίζεται δηλαδή το προσωπικό κίνησης με ακόμα μία αρμοδιότητα . αυτή του χωροφύλακα! 
Με άλλα λόγια, οι Εταιρείες δεν υποχρεούνται να λάβουν μέτρα τήρησης των επιβεβλημένων περιορισμών λόγω COVID-19, είτε αυτά αφορούν στους εργαζόμενους είτε στους επιβάτες.
 Άλλωστε αυτό διαπιστώνεται και από τον τρόπο που οι φορείς αντιμετωπίζουν το ζήτημα, αφού η ευελιξία που προβλέπουν οι ΚΥΑ, δίνει τη δυνατότητα στο να μην εφαρμοστεί στη ΣΤΑ.ΣΥ. π.χ. η «τηλεργασία» ή η «εκ περιτροπής εργασία» κ.ά., λόγω υπηρεσιακών αναγκών υπό την επίκληση της ενεργούς προκήρυξης για τις προσλήψεις προσωπικού. 
Για τους δε επιβάτες, το προσωπικό λειτουργίας δεν επαρκεί ώστε να διασφαλίζεται η πληρότητα του 65% που έχει ορισθεί για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και στις δύο περιπτώσεις, διαπιστώνεται αδυναμία από πλευράς Επιχείρησης στο να οργανωθούν οι δομές, παρά το γεγονός ότι υπήρχε το χρονικό περιθώριο να προετοιμαστούν, αφού όλοι – δυστυχώς – αναμέναμε 2ο κύμα έξαρσης του ιού. Ενδεχομένως, η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή να επικεντρώνεται στις καρατομήσεις στελεχών χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα αλλά με μόνο εμφανές εις βάρος τους στοιχείο το πότε είχαν αναλάβει καθήκοντα ή το πόσο αρεστοί είναι σε ορισμένους συνδικαλιστικούς κύκλους που μας έχουν φλομώσει με τις εμμονές και με τις εμπάθειές τους. 
Είναι οι ίδιοι κύκλοι οι οποίοι «κλείνουν και τα δύο μάτια» στις αποφάσεις της Διοίκησης για τοποθετήσεις – μετακινήσεις εργαζόμενων πέρα και έξω από τη μέχρι τώρα πρακτική (πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος) και εκτός ΚΕΟΛ. Προτείνουμε λοιπόν στους τελευταίους και στους συνεργάτες τους, να ασχοληθούν με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υπενθυμίζοντάς τους πως, σήμερα εκπνέει η προθεσμία που είχαμε θέσει στη Διοίκηση για να δώσει τις απαντήσεις της σχετικά με αυτήν, όπως της έχουν ζητηθεί με την από 30-10-2020/15540 επιστολή από ΟΛΑ τα Σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ.!

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου