Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για απομόνωση, καραντίνα, επιστροφή στη δουλειά

 

Νέα πρωτόκολλα προσαρμοσμένα και στα νέα δεδομένα της έκρηξης της πανδημίας, υιοθετούν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ

Αλλαγές στις ημέρες της καραντίνας που θα πρέπει να μένει κανείς

όταν εντοπίζεται θετικός στον κορονοϊό, αλλά μεταξύ άλλων και πότε θα επιστρέφει στην εργασία του, προωθεί ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, έπειτα από απόφαση της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, η οποία μελέτησε τις νέες οδηγίες του ECDC, αλλάζουν άρδην τα πρωτόκολλα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά και για τα ύποπτα, σχετικά με την απομόνωση που θα πρέπει να τηρούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ΕCDC), εξέδωσε ανανεωμένες συστάσεις σχετικά με την περίοδο απομόνωσης και τις προφυλάξεις για ασθενείς με COVID-19. Δείτε ΕΔΩ τι ίσχυε μέχρι σήμερα: «Κορονοϊός: Πόσες ημέρες πρέπει να μείνουν σε καραντίνα οι ασθενείς;»

Αλλαγές στην καραντίνα

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, με βάση τα νέα πρωτόκολλα, όσοι βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα με συμπτώματα ή χωρίς για 10 ημέρες. Στην περίπτωση που έχουν παρέλθει τα συμπτώματα, θα πρέπει είτε να έχει περάσει το διάστημα των 10 ημέρων, είτε να είναι επί τρία συνεχόμενα 24ωρα ελεύθεροι συμπτωμάτων.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το διάστημα αυτό της απομόνωσης ήταν 14 ημέρες.
Στις περιπτώσεις αυτές όμως υπάρχει διαφοροποίηση για όσους είναι βαριά πάσχοντες ή ανοσοκατεσταλμένοι. Όσοι ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 20 ημέρες.

Οι στενές επαφές των κρουσμάτων

Τα νέα πρωτόκολλα απομόνωσης για τον κορονοϊό, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, περιλαμβάνουν διαφορετικές οδηγίες για όσους ήταν στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ειδικότερα όσοι ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Είτε θα πρέπει να μένουν απομονωμένοι σε αυτό το χρονικό διάστημα, είτε θα πρέπει να κάνουν δύο διαδοχικά τεστ για τον κορονοϊό που να είναι αρνητικά, αλλά θα πρέπει να γίνονται με διαφορά 24 ωρών.

Μόνο τότε θα μπορούν να επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους και στις κοινωνικές τους δραστηριότητες.

Πηγή : https://www.healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου