Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Η κοροιδία με τα 800 Ευρώ της αναστολής και η απουσία της ΓΣΕΕ. Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε ποταπό σημείο.

Συνεχίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων η Κυβέρνηση. Το τελευταίο επικοινωνιακό τρικ  της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφορά την αύξηση που -δήθεν- θα δοθεί στους χιλιάδες εργαζόμενους που λόγω του 2ου lock-down θα βρεθούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας. Το νέο κόλπο
της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ονομάζεται «μισθός αναφοράς». 

Έτσι τα 800 ευρώ δεν θα τα λάβουν όλοι οι μισθωτοί άλλα όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής 30 ημερών… Για να γνωρίζει κάποιος μισθωτός τι θα εισπράξει θα πρέπει να γνωρίζει πόσες ημέρες θα τεθεί σε αναστολή… Με δεδομένο λοιπόν ότι το Lockdown ξεκίνησε από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου τα 800 ευρώ αντιστοιχούν σε ημερομίσθιο 26,6 ευρώ…

Η συντριπτική πλειονότητα λοιπόν των εργαζομένων θα λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 611,8ευρώ (23μέρες Χ 26,6€). Αυτό συμβαίνει γιατί ετέθη σε αναστολή το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ως εκ τούτου απομένουν 23 ημέρες.


Σε όλα αυτά φυσικά μπορεί κάποιος να προσθέσει την σιωπή της ΓΣΕΕ καθώς και όλων των Εργατικών Κέντρων - Ομοσπονδιών που ελέγχουν η ΠΑΣΚ με την ΔΑΚΕ.

Η ΓΣΕΕ παρότι στην Ελλάδα ψηφίζονται τα πλέον νεοφιλελεύθερα και αντεργατικά μέτρα στην Ευρώπη, δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση, ενώ οι Ομοσπονδίες έχουν εδώ και μήνες σιωπήσει. 

Οι σιδηροδρομικοί άλλωστε το ζούν καθημερινά αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για τα όσα αντεργατικά έχουν ψηφιστεί ή ετοιμάζονται να ψηφιστούν.

Αυτή η ηγεσία της Π.Ο.Σ. θα μείνει στην ιστορία σαν η μοναδική Ομοσπονδία εργαζομένων που σιώπησε στα πλέον αντεργατικά μέτρα και ...έβγαζε κάθε 2 μέρες ανακοινώσεις για την σκόνη στο ...Καλίδρομο.

Μάλιστα τώρα τελευταία, ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της Π.Ο.Σ. έφτασαν στο  ποταπό σημείο να στέλνουν επιστολές προς εταιρείες και αρμόδιους φορείς, χωρίς να βάζουν την υπογραφή τους, αλλά υπογράφοντας ως  "Προεδρείο" και μάλιστα όταν μέλη του Προεδρείου έχουν διαφωνήσει. 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου