Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Όλοι αύριο στην απεργία του ΕΚΑ

 ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ LOCKDOWNΝΑΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΨΥΧΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Για δεκάδες λόγους με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζουμε τη απεργιακή κινητοποίηση που εδώ και μέρες έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αλλά και μια σειρά ακόμα συνδικάτα.

Μερικοί εξ αυτών είναι:

  • Γιατί δεν μπορούμε (δεν μας το επιτρέπει η συνείδησή μας) να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά σε όλα όσα είδαμε και ακούσαμε ότι ετοιμάζει η εντολοδόχος κυβέρνηση του ΣΕΒ να περάσει σε βάρος μας.

σ.σ. Το τι ακριβώς ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το αναλύσαμε με προηγούμενη ανακοίνωσή μας από τις 3 Νοέμβρη.

  • Γιατί ως συνδικαλιστές δεν ανήκουμε σε αυτούς τους ασυνείδητους που παίζοντας με το μεροκάματο των συναδέλφων μας χρόνια τώρα εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις τελευταία στιγμή για τα μάτια και μόνο και την ημέρα που είναι να ψηφιστούν τα όποια αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα!

Όταν δηλαδή θα είναι αργά.

Γιατί αργά είναι όταν επί μήνες ακούς ότι θα σου πάρουν το κεφάλι και εσύ δεν κάνεις τίποτα… δεν βγάζεις άχνα.. περιμένοντας να αντιδράσεις πότε; Την ημέρα που θα στο πάρουν;

  • Γιατί δεν ξεχνάμε τίποτα απ’ όλα όσα πέρασε σε βάρος μας η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ και από τη μεριά μας δεν τα θεωρούμε τετελεσμένα, ξεχασμένα και ποτέ δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα να τα πάρουν πίσω.
  • Γιατί δεν θέλουμε και δεν επιτρέπουμε να μας συμπεριφέρονται ως άψυχα αντικείμενα.
  • Γιατί δεν θέλουμε να ζήσουμε ως δούλοι και σύγχρονοι σκλάβοι.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ LOCKDOWN;

Μας ρωτούν κάποιοι, άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι για να κρύψουν την συνδικαλιστική τους γύμνια:

«Μα είναι δυνατόν να κάνετε (να κάνουμε) απεργία εν μέσω lockdown

Τους απαντούμε:

Πράγματι, υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα διανοούμαστε καν να σκεφτούμε κάτι τέτοιο.

Πότε όμως; Αν υπήρχε έστω ο στοιχειώδης σεβασμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ρωτάμε την κυβέρνηση:

Καλώς ή κακώς αποφάσισες lockdown;

Συνεπώς

Μας απαγορεύεις να βγούμε έξω από τα σπίτια μας,

Μας απαγορεύεις να συγκεντρωθούμε,

Μας απαγορεύεις να διαδηλώσουμε,

Με λίγα λόγια μας έχεις δέσει τα χέρια.

Εσύ αυτό το διάστημα γιατί νομοθετείς;

Γιατί περνάς το ένα αντεργατικό μέτρο μετά το άλλο;

Τι δείχνει αυτό;

Είναι ή δεν είναι ασέβεια απέναντι στους εργαζόμενους;

Είναι η δεν είναι ασέβεια απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα που προβλέπουν την ελευθερία έκφρασης της συνδικαλιστικής δράσης;

Πώς απαιτείς λοιπόν να μείνουμε στα σπίτια μας;

Πώς απαιτείς να μην απεργήσουμε όταν εσύ δεν σέβεσαι τίποτα;

Όταν εσύ εκμεταλλεύεσαι την κατάσταση και καταστρέφεις τις ζωές μας;

ΜΑ ΑΚΟΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΕΙΤΕ;

Ένα ακόμα ερώτημα που τίθεται πάλι, από κάποιους καλοπροαίρετα και από κάποιους άλλους για να κρύψουν τον συμβιβασμό και την ατολμία τους είναι το «Μα γιατί να απεργήσουμε για ένα νομοσχέδιο που ακόμα δεν έχει κατατεθεί. Άσε πρώτα να δούμε τι θα λέει…»

Η απάντησή μας σε αυτό το ερώτημα είναι ότι εδώ και ενάμιση μήνα βοά ο τόπος για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Βοά ο τόπος του ότι στην ουσία ετοιμάζονται να καταργήσουν το οκτάωρο.

Βοά ο τόπος ότι ετοιμάζονται να διαλύσουν και να αλυσοδέσουν το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα.

Βοά ο τόπος ότι θα αποφασίζει το αφεντικό για το αν θα κάνουμε απεργία ή όχι.

Μπροστά σε όλα όσα ακούγονται χωρίς να διαψεύδονται ο σοβαρός, υπεύθυνος και έντιμος συνδικαλιστής πότε πρέπει να αντιδράσει;

Όταν όλα θα έχουν τελειώσει;

Όταν πλέον θα είναι αργά;

Τι πρέπει να κάνει;

Μια απεργία εθιμοτυπικού χαρακτήρα για άλλοθι ότι δήθεν κάτι κάναμε την ημέρα που θα ψηφίζεται;

Όταν δεν αντιδρά από την πρώτη στιγμή τι μήνυμα στέλνει στην κυβέρνηση αλλά και τι κλίμα φτιάχνει στη βάση;

Φτιάχνεις ή δεν φτιάχνεις κλίμα αποδοχής;

ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΟ.

Ένα τελευταίο ερώτημα που τίθεται πάλι, από δυο κατηγορίες συμπολιτών μας, τους καλοπροαίρετους και τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές που επιχειρούν να κρύψουν την κατάπτυστη στάση τους πίσω από την εικόνα της σοβαροφάνειας είναι το .. «Μα λεφτά δεν υπάρχουν. Που να τα βρει η κυβέρνηση να καλύψει πλήρως τους μισθούς;»

Είναι έτσι;

ΟΧΙ, δεν είναι έτσι.

Λεφτά για τους καναλάρχες γιατί υπάρχουν;

Λεφτά για τους κλινικάρχες γιατί υπάρχουν;

Λεφτά για την ιδιωτική AEGEAN γιατί υπάρχουν;

Λεφτά για τα GOLDEN BOYS μιας σειράς επιχειρήσεων του Δημοσίου τομέα γιατί υπάρχουν;

Για όλους αυτούς υπάρχουν.

Για τους 445.000 μακροχρόνια ανέργους γιατί δεν υπάρχουν;

Για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασιακής σχέσης γιατί δεν υπάρχουν; Για να μην γίνουν 300 κιλά;

Αυτοί που αποφασίζουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας πρέπει να ζήσουν με 534 € (το 800 αποδείχθηκε ένα μεγάλο ψέμα), αν ήταν στη θέση τους άραγε θα μπορούσαν να ζήσουν;

Έχει σκεφτεί κανείς από αυτούς που ελαφρά την καρδία παίρνουν αυτές τις αποφάσεις ότι εκατομμύρια συνάνθρωποί μας δεν έχουν καν εισόδημα;

  • Θυμούνται άραγε ότι το 72% των εργαζομένων αμείβεται με κάτω από 1000 € μικτά;
  • Θυμούνται, ξέρουν άραγε, ότι 700.000 εργαζόμενοι παίρνουν μέσο μηνιαίο μισθό 402 €;
  • Θυμούνται, ξέρουν ότι το 13,2% των εργαζομένων αμείβεται με μισθό μεταξύ 400-600 € μικτά;
  • Θυμούνται, ξέρουν ότι το 13% των εργαζομένων αμείβεται με λιγότερο από 200 €;
  • Θυμούνται, ξέρουν ότι 1.124.673 συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 € μικτά;
  • Θυμούνται, ξέρουν ότι η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 727 € και είναι η χαμηλότερη σε όλες τις χώρες της ΟΝΕ;

Όμως ας επανέλθουμε στο αν υπάρχουν λεφτά ή όχι για να δούμε τελικά υπάρχουν ή όχι.

Πέρα από το γεγονός του ότι η κυβέρνηση βρήκε 37 δις μαξιλαράκι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που το είχε φτιάξει ο ελληνικός λαός με κόστος και πόνο,

Πέρα από το ότι οι δαπάνες για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού δεν μετράνε στο δημοσιονομικό έλλειμμα, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να καλύψει πλήρως τους μισθούς και τους μικροεπαγγελματίες και να επιδοτήσει όλους τους μακροχρόνια ανέργους, ας δούμε τα εξής που κάποιοι «συνδικαλιστές» τα ξέρουν αλλά δεν τολμούν να μιλήσουν για αυτά.

Ας τα δούμε για να σταματήσει πια το άλλοθι… «λεφτά δεν υπάρχουν…».

Για όσους λοιπόν θέλουν να ξέρουν τους λέμε: ότι λεφτά υπάρχουν και όποιος συνδικαλιστής σιωπά στην αποκάλυψη αυτής της πραγματικότητας είναι αβανταδόρος του συστήματος που κάνει τα πάντα για να μείνει κρυφό, γιατί για το σύστημα,

  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι την ώρα που μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δοθεί το επίδομα σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους, δόθηκαν 30 εκ. € στους κλινικάρχες για να κάνουν το test διάγνωσης του Κορωνοϊού.
  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι διπλασιάστηκε η τιμή αποζημίωσης ενοικίασης κλινών των ιδιωτικών κέντρων από 800 € στα 1600!
  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι δόθηκαν σε μια σειρά εκλεκτούς φίλα προσκείμενους στην κυβέρνηση ιδιοκτήτες ΜΜΕ 11 εκ. € για τη διαφήμιση «Μένουμε Σπίτι»…

Άραγε σε ποιο σπίτι; Σε αυτό που κινδυνεύουν να χάσουν εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας;

Σε ποιο σπίτι καλούν μια σειρά αστέρες που μένουν σε βίλες των 1000 τ.μ. με τις πισίνες και τα γυμναστήρια τους να μείνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους. Ξέρουν που ζουν; Ξέρουν αν ζουν σε κλουβιά των 20 και 25 τ.μ. και κάποιοι σε υπόγεια;

  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι αποφασίστηκε τα 21 εκ. που έπρεπε να δώσουν φέτος οι μεγαλο-καναλάρχες για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που πήραν να δοθούν, αν τελικά δοθούν, το 2021!
  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι την ώρα που εκατομμύρια συνάνθρωποί μας βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται το ελληνικό χρηματιστήριο το 2019 βρέθηκε στην πρώτη θέση των αποδόσεων παγκοσμίως καταγράφοντας κέρδη 49,47% αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση του κατά 16,392 δις € (!) φτάνοντας στα 61,664 δις €!!
  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε κέρδη 101,34%!
  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι οι τράπεζες που τις έχουμε ανακεφαλοποιήσει 4 φορές και για τις οποίες μεριμνά ο κ. Γεωργιάδης μόνο από τις ληστρικές προμήθειες πήραν από το λαό μας πάνω από 1,5 δις!
  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι οι εφοπλιστές αύξησαν το 2019 τα ναύλα τους μέσα σε 5 μήνες 10 φορές πάνω δεκαπλασιάζοντας έτσι τα κέρδη τους!
  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις αύξησαν τα κέρδη τους κατά 48% ή 8,2 δις €!
  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι το 2019 ο ΟΤΕ είχε κέρδη 410 εκ., τα ΕΛΠΕ 185 εκ., η Αττική Οδός 69,9 εκ.

Και βεβαίως

  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι, όπως αποκαλύπτει έκθεση του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής «Billionaire Bonanza 2020: Wealth Windfalls Tumbling Taxes and Pandemic Profiteers» ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ μέσα στην κρίση μόλις μέσα σε 23 ημέρες αυξήθηκε κατά 282 δις δολάρια ανεβάζοντας την καθαρή αξία τους σε 3,229 τρις δολάρια!!
  • Πρέπει να μείνει κρυφό ότι την ώρα που καθημερινά πεθαίνουν 5.000 παιδιά κάτω των 5 ετών από πείνα 500 κροίσοι που αποτελούν το 0,0000066% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχουν περιουσία πάνω από 7 τρις δολάρια! Δηλαδή τόση περιουσία που είναι τριπλάσια από το ΑΕΠ της Αφρικής των 65 χωρών και του 1,3 δις ανθρώπων!!

Με αυτές τις σκέψεις στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και με τη δύναμη που μας δίνει το δίκιο μας, σας καλούμε να συμμετέχετε στον αγώνα της κατάκτησης του δικαιώματός μας να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς.

ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟΙΧΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΛΥΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Σημείωση: ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ, ΠΩΣ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ:

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ

ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ

25/11/2020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου