Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Εκτεθειμένοι και σε πλήρη αμηχανία οι Κυβερνητικοί συνδικαλιστές στον σιδηρόδρομο

Πλήρως εκτεθειμένοι  στον σιδηρόδρομο και σε όσους εκπροσωπούν έχουν βρεθεί οι Κυβερνητικοί συνδικαλιστές. 16 μήνες μετά την εναλλαγή της εξουσίας ήρθε

το πρόστιμο σε εργαζόμενο στον σιδηρόδρομο για υπεράριθμούς επιβάτες σε συρμό στην Λάρισα, να αποδείξει ότι καμία ενέργεια προς την ουσιαστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων δεν έχει γίνει απο την Κυβέρνηση.

Αντί η Κυβέρνηση να προσλαμβάνει κόσμο για τον έλεγχο της εισόδου -εξόδου επιβατών σε σταθμούς, μοίραζε εκατομμύρια σε ...μεγάλους περιπάτους σε σεμινάρια σκοιλ ελικίκου, στις λίστες Πέτσα για τον έλεγχο της ενημέρωσης και πόσα άλλα, Νομοθετεί πρόστιμα στους εργαζόμενους.

Αντί να αξιοποιήσει τους 6 μήνες απο το πρώτο lock down και να ενισχύσει το σύστημα υγείας, μετά απο συνεχείς παλινωδίες και πισωγυρίσματα οδηγηθήκαμε στο 2ο Lock down. 

Αντί η Κυβέρνηση να προσλαμβάνει οδηγούς λεωφορείων στην ΟΣΥ και ηλεκτροοδηγούς στην ΣΤΑΣΥ προχώρησε με την μορφή του κατεπείγοντος σε μια συμφωνία με τα ΚΤΕΛ , την οποία μάλιστα έφερε στην Βουλή την περασμένη Παρασκευή και μετά απο την γενική κατακραυγή. Και μετά την κατακραυγή αναγκάστηκε να προκηρύξει και τον διαγωνισμό για προσλήψεις τον Νοέμβριο, 6 μήνες μετά το πρώτο lock down.

Αντί η Κυβέρνηση να προσλαμβάνει σταθμάρχες και κλειδούχους στον ΟΣΕ προχωρά σε νέα ΣΔΙΤ. ΓΙΑΤΙ Ο ΟΣΕ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ;

Αντί η Κυβέρνηση να επιβάλει στους εργοδότες την λήψη μέτρων για τον συγχρωτισμό, μεταφέρει την ευθύνη στους εργαζόμενους, Νομοθετώντας πρόστιμα για τους εργαζόμενους! Είτε αυτοί είναι μηχανοδηγοί, είτε συνοδοί, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΌ. Η πολιτική αφορά ΟΛΟΥΣ.

Αντί η Κυβέρνηση να ενισχύει το Εργατικό Δίκαιο σε περίοδο κρίσης, επιδοτεί την ανεργία με τις αναστολές Συμβάσεων την εκ περιτροπής εργασίας, εισάγει τις απλήρωτες υπερωρίες την ώρα που η ανεργία και πάλι εκτοξεύεται! 

Αντί η Κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη που τις αναλογεί, μιλά μόνο για την ατομική ευθύνη.

Και αντί οι Κυβερνητικοί συνδικαλιστές να καταγγείλουν  αυτήν την πολιτική, καταγγέλλουν το στέκι της έλξης!

Το ίδιο έργο το έχουμε δει να παίζεται και την περίοδο 2012-2015 άλλωστε. 

Τότε το στέκι κατήγγειλε τις αντεργατικές πολιτικές και οι Κυβερνητικοί κατήγγειλαν το στέκι αντί να καταγγείλουν την Κυβέρνηση, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Σε αυτήν την λογική λοιπόν δεν πρέπει κανείς συνάδελφος να "τσιμπήσει". Θα πρέπει να απομονώσει όσους ανακαλύπτουν σενάρια συνωμοσίας για να δικαιολογήσουν την Κυβερνητική πολιτική και τις αντεργατικές ρυθμίσεις. 

Προκλήσεις θα υπάρξουν πολλές απο όσους δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την πραγματική αιτία των προβλημάτων τους. Το στέκι ούτε νόμους βγάζει, ούτε ΦΕΚ υπογράφει. 

Καταγγέλλει και θα συνεχίσει να καταγγέλλει τα όσα στραβά διαπιστώνουμε.

Το πρόστιμο σε εργαζόμενους  στις μεταφορές για υπεράριθμους επιβάτες, είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ στην Ευρώπη. Και έχει την υπογραφή της σημερινής Κυβέρνησης

Αν δεν έχουν το σθένος κάποιοι να καταγγείλουν αυτήν την πολιτική, είναι δικό τους πρόβλημα. 

ΌΧΙ δικό μας.

Οι σιδηροδρομικοί καταλαβαίνουν!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 





1 σχόλιο:

  1. Γιατί βάζετε υπεράριθμους στα τραίνα; Γιατί μπαίνετε στο διαδίκτυο 8:00-18:00; Γιατί πάτε όλοι μαζί στη δουλειά σας το πρωί; Γιατί δεν έχετε τρία-τέσσερα λάπτοπ σε κάθε σπίτι; Γιατί μένετε σε σπίτια με λίγα δωμάτια, ένα μπάνιο, χωρίς κήπο και πισίνα; Γιατί διαμαρτύρεστε; Γιατί εξαρτάστε από το μισθό σας; Γιατί είστε φτωχοί; Γιατί υπάρχετε; Αμάν πια! Μη μας ζαλίζετε, όλο γκρίνια είστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή