Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Το Εργατικό – Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν τρομοκρατείται

Εργαζόμενες -οι,

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των αγωνιστών του Πολυτεχνείου των πολιτών που σε όλη τη χώρα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα έστειλαν

το ξεκάθαρο μήνυμα στη νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της Ν.Δ. πως δεν περνάει ο φασισμός.

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις θα μείνουν στα χαρτιά.

Ταυτόχρονα:

  • Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την βάρβαρη

και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στους βουλευτές του ΚΚΕ και στο μπλοκ των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και ενώνοντας τη φωνή μας με κάθε δημοκρατικό πολίτη απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

  • Καταγγέλλουμε την παρεμπόδιση των βουλευτών του ΜΕΡΑ25 να συνεχίσουν τη συμβολική πορεία που έκαναν ως την αμερικανική πρεσβεία και τον εγκλωβισμό τους από τις δυνάμεις της αστυνομίας ως αργά το βράδυ.
  • Καταγγέλλουμε τη βάναυση επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό της οικογένειας στα Σεπόλια μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών που είχε σαν αποτέλεσμα ο πατέρας να νοσηλεύεται φρουρούμενος στην εντατική του Ευαγγελισμού.

Τέλος καλούμε την Κυβέρνηση των υποκριτών που από τη μια καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και από την άλλη έχει στις γραμμές της τον Γεωργιάδη (αντιπρόεδρο), τον Βορίδη και τον Μπογδάνο, να εγκαταλείψει τον ολισθηρό δρόμο που ξεκίνησε και να ασχοληθεί επιτέλους με την προστασία των πολιτών και την ουσιαστική στήριξη του συστήματος υγείας για τη διάλυση του οποίου φέρει ακέραια την ευθύνη.

  • Το ότι δεν υπάρχουν ΜΕΘ δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι.
  • Το ότι εξαπλώθηκε ο κορονοϊός δεν ευθύνεται η νεολαία.
  • Ευθύνεται η ίδια που κλείνει τα μάτια ότι σε χιλιάδες χώρους εργασίας δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μέτρο.
  • Ευθύνεται η ίδια που κάνει ότι δεν βλέπει ότι καθημερινά στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες χιλιάδες εργαζόμενοι στο μετρό και στα λεωφορεία.

Στις χθεσινές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής η υγειονομική βόμβα δεν ήταν όσοι λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα διαδήλωσαν, ήταν η ανευθυνότητα της κυβέρνησης που κουβάλησε 6.000 αστυνομικούς στην Αθήνα που πολλοί απ’ αυτούς είτε αδιαφορώντας δεν τηρούσαν τα μέτρα είτε ήταν στοιβαγμένοι μέσα στις κλούβες επί ώρες.

Για μια φορά ακόμα σε όσους έχουν την αφέλεια να πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν, στέλνουμε το μήνυμα ότι

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Αθήνα, 17-11-2020

Γραμματεία Τύπου

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου