Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Επισκευάζεται η σιδηροδρομική γραμμή Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία, δημιουργούνται 11 ισόπεδες διαβάσεις

 Με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών σιδηροδρομικών δρομολογίων, o OΣΕ προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση – επισκευή της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής του τμήματος Κατάκολο – Πύργος – Αρχ. Ολυμπία. Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 6 Νοεμβρίου μεταξύ του Αναπλ. Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ κ. Αθ. Κοτταρά και την εταιρεία ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αύξηση των δρομολογίων στην υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή. Το δρομολόγιο Κατάκολο – Ολυμπία διαρκεί περίπου 45 λεπτά και έχει ανασταλεί λόγω Covid.

Katakolo - Olympia - TrainOSE

Με την ανακατασκευή των υποδομών της γραμμής προβλέπεται νέα διαμόρφωση στις αποβάθρες σταθμών/στάσεων, ασφαλτόστρωση ισόπεδων διαβάσεων, καθώς και εγκατάσταση 11 Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα εξασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων συρμών και οχημάτων σε κύριους οδικούς κόμβους.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης της επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής.

Επίσης, θα γίνει συντήρηση της γέφυρας του ποταμού Ενιπέα, καθώς και της γέφυρας στην περιοχή Στρέφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εργασιών δεν θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2,31 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση 100% από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020, με ολοκλήρωση 24 μήνες.

www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου