Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Αμοιβές εκπαιδευτών μηχανοδηγών - Αποκατάσταση αλήθειας

Το στέκι της έλξης διερεύνησε το θέμα της αμοιβής των εκπαιδευτών καθώς σε πρόσφατο δελτίο τύπου συνδικαλιστικής παράταξης  (Νέα Έλξη) αναφέρθηκε  ότι
" ....έχουν αφήσει απλήρωτους όλους τους εκπαιδευτές μηχανοδηγούς μετά το τάξιμο που έκαναν σε όλους για ένα σοβαρό χρηματικό μπόνους που είχε προσωπικά «κανονίσει» ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ".

Το στέκι ζήτησε απο το Προεδρείο του Σωματείου μας   ενημέρωση των μηχανοδηγών γύρω απο ένα ζήτημα που ακούγονται πολλά και υπάρχει παραπληροφόρηση για λόγους μικροπολιτικούς. 

  1. Το ζήτημα παραμένει ανοικτό και αποτελεί διεκδίκηση της ΠΕΠΕ που λόγω της  συγκυρίας με την κρίση πανδημίας,  έχει καθυστερήσει η υλοποίηση της.
  2. ΩΣΤΟΣΟ η θέση της Νέας Έλξης για το ζήτημα ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Ο εκπρόσωπος της παράταξης αυτής είχε  αναφέρει ότι η Νέα Έλξη θέτει ζήτημα ΜΟΝΟ για τις αμοιβές για άλλες εταιρείες (εκπαίδευση μηχανοδηγών τρίτων εταιρειών)  και  πως θεωρεί ότι δεν πρέπει η ΠΕΠΕ να εγείρει αξιώσεις για  (αμοιβές εκπαιδευτών εν πορεία) την εκπαίδευση των 68 μηχανοδηγών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για "ηθικούς" λόγους. Και πως αν τελικά ζητήσει τέτοιες η ΠΕΠΕ αυτές θα πρέπει να αφορούν ένα ποσό συμβολικό, ίσως και μηδανιμό. 
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι μηχανοδηγοί.
Επειδή λοιπόν πρακτικά υπάρχουν απο τις συνεδριάσεις του Σωματείου μας και σίγουρα προκαλεί πολλά ερωτηματικά η στάση της Νέας Έλξης καλό θα ήταν οι συνάδελφοι να ενημερώσουν για το ποια είναι η θέση τους τελικά.
Θέλουν  να διεκδικεί η ΠΕΠΕ τις αμοιβές ή τελικά θέλουν να διεκδικεί συμβολικά ποσά (ίσως και ...μηδαμινά) και μετά να κάνουν και μικροπολιτική.
Πάλι καλά που δεν ζήτησαν να πληρώσουμε κιόλας οι εκπαιδευτές σχολίασε έμπειρος συνδικαλιστής, ικανούς τους είχαμε! 
Αυτή που λένε μέσα στις συνεδριάσεις του ΔΣ ή αυτή που κυκλοφορεί κατόπιν σε ανακοινώσεις και στα social media;  

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου