Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών Σ.Σ. Λαρισαϊκού

Συνάδελφοι Συναδελφισσες

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου <ψωμί παιδεία ελευθερία>παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό 47 χρόνια μετά. Παραμένει τόσο επίκαιρο που η Κυβέρνηση δεν ήθελε φέτος να ακουστεί όχι μόνο στον δρόμο, αλλά απαγόρευσε εκτός των συναθροίσεων ακόμη και την κατάθεση στεφάνου στον χώρο! Οκτώ μήνες η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό και όριο. Δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης
των εργαζομένων και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος  υγείας αφήνοντας απροστάτευτο το λαό.

Την ίδια στιγμή που χρυσώνουν με λεφτά των εργαζομένων τα συστημικά ΜΜΕ, τις μεγάλες επιχειρήσεις, αφήνουν το σύστημα υγείας αθωράκιστο καλόντας  όλους μας να χειροκροτήσουμε  τους υγειονομικούς σε εποικοινωνιακές φανφάρες και στέλνοντας τους μετά τα ΜΑΤ για να φιμώσουν τις διαμαρτυρίες τους για την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας..

Στα εργασιακά η Κυβέρνηση μετατρέπουν τους εργασιακούς χώρους σε σύγχρονα κάτεργα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και  σε χώρο υπερμετάδοσης του Covid. Τα προγραμματισμένα δεκάωρα και οι  απλήρωτες υπερωρίες είναι προ των πυλών  δίνοντας το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν υπερωριακά  και χωρίς αμοιβή τους εργαζομένους. 

Δικαιώματα  που κατακτήθηκαν με μαζικούς αγώνες  του εργατικού και φοιτητικού κινήματος δέχονται πρωτοφανή επίθεση.

Προκειμένου η Κυβέρνηση να δικαιολογήσει τα αντεργατικά αυτά μέτρα επικαλείται την πανδημία ενώ για την σημερινή κατάσταση στην χώρα  μεταφέρει την δική της ευθύνη, στην ατομική μας ευθύνη!

 Για το ανοχύρωτο και υποστελεχωμένο δημόσιο  σύστημα υγείας, για την δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος μας, για το ψαλίδισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών  καταδεικνύει εμάς τους εργαζόμενους ως υπεύθυνους αφήνοντας στο απυρόβλητο την εκάστοτε εργοδοσία και επιστρατεύοντας ακραίες μεθόδους καταστολής φορτώνει σε εμάς  για ακόμα μια φορά τα σπασμένα της νέας κρίσης.

ΔΕΝ ΣΚΎΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ ΈΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ ΟΤΑΝ ΛΑΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΈΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΗΤΤΟΠΆΘΕΙΑ. 


ΥΓ1 Ακόμα περιμένουμε τις δεσμεύσεις της διοίκησης του ΟΣΕ (μετά από συνάντηση που είχε το σωματείο μας) σχετικά με τις απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας ώστε να μην εξαπλωθεί η πανδημία του κορονοιου. Ήδη πολλοί συνάδελφοι  μας έχουν νοσήσει.


ΥΓ2 Που είναι άραγε η αντίδραση απο τους  πλειοψηφούντες της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, που τους πείραζε κάποτε η σκόνη στο Καλλίδρομο ενώ τώρα που  κατεδαφίζονται συθέμελα εργατικά δικαίωμα που κατακτήθηκαν με αγώνα, παραμένουν προκλητικά σιωπηλοί στις καρέκλες τους; Θα κριθούν πολύ αυστηρά απο τους σιδηροδρομικούς.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου