Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

;Έστω και αργά, καταγγέλουν την πολιτική για τα πρόστιμα στους εργαζόμενους, ΑΦΟΥ αυτή εφαρμόστηκε!

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην πραγματικότητα . Ανακοίνωση  για το πρόστιμο σε εργαζόμενο στον σιδηρόδρομο.  Διαβάζουμε : 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική των προστίμων  στους εργαζόμενους που προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εν μέσω μιας πανδημίας που δοκιμάζει ολόκληρη την κοινωνία.


      Εν μέσω απαγορευτικού οι σιδηροδρομικοί αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο ( κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή)   και με σημαντικό  κίνδυνο για την υγεία τους.


       Η κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει άμεσα την νομοθεσία που προβλέπει πρόστιμα στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ  όταν δεν τηρείται το μέγιστο ποσοστό πληρότητας του 65% στους επιβάτες .


        Είναι υποχρέωση της πολιτείας  και των εταιρειών να αναλάβουν  πρωτοβουλίες όπως να υπάρχει περισσότερη  διαθεσιμότητα  τροχαίου υλικού (συρμών κλπ, ) και πυκνότητα δρομολογίων,   προς επίλυση των προβλημάτων συγχρωτισμού που παρουσιάζονται στα ΜΜΜ και όχι να επιβάλει πρόστιμα στους  εργαζόμενους σε αυτά.


       Ακόμη είναι υποχρέωση της διοίκησης κάθε εταιρείας μεταφορών να αναλάβει την διενέργεια προληπτικών τεστ για τον κορονοϊό σε όλο το προσωπικό που απασχολεί. 


                                                        


            Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου