Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Δεν προσήλθε το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με επιστολή που κοινοποίησε μισή ώρα πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων, το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε τα 2 Σωματεία (ΠΕΠ-ΠΕΠΕ) και την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι δεν θα συμμετάσχει στην σημερινή συνάντηση για την διαπραγμάτευση, παρά τό ότι είχε προσκληθεί κανονικά. Στην επιστολή του το ΣΕΠ ανέφερε ότι έχει προσφύγει στον ΟΜΕΔ (όπως είχε κάνει και η ΠΟΣ πέρυσι τον Δεκέμβρη του 2019) και καλεί τα 2 Σωματεία και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να σταματήσουν κάθε ενέργεια γιατί μπορεί να παραχθούν..."παράτυπα - αν όχι παράνομα" όπως αναφέρει αποτελέσματα! 

Εν μέσω δεύτερου κύματος covid και καραντίνας, το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιλέγει να απέχει απο τις διαπραγματεύσεις, αυτή είναι η ουσία. 

Όπως όλοι έτσι και οι εκπρόσωποι του θα κριθούν για τις επιλογές τους.

Η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε ενώ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και 5η συνάντηση.

Απο την διαπραγμάτευση αποχώρησε και ο εκπρόσωπος της Νέας Έλξης καθώς δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να συμμετέχουν όλα τα Σωματεία στην 4η συνάντηση (όπως είπε).

Εμείς πάντως έχουμε ένα ερώτημα να απευθύνουμε στους συναδέλφους του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης.

Αφού δεν ήθελαν να έρθουν στην διαπραγμάτευση, γιατί ζητούσαν πρόσκληση και διαμαρτύρονταν επειδή τους είχε αρχικά σταλεί "κοινοποίηση"; 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


2 σχόλια:

  1. Παρακαλούμε εσεις που συμμετείχατε να ενημερώσετε και για το τι ειπώθηκε για τους 100

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι γίνεται με τις προσλήψεις των συνοδών τραίνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή