Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Απέτυχε η «εθελουσία» στην Τράπεζα Πειραιώς , παράταση κ αναγκαστική άδεια σε 150 εργαζομενους

 Μεθόδους που εφάρμοσε για το προσωπικό του πρώην RBU επαναφέρει στο προσκήνιο, εν μέσω γενικής καραντίνας, η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς θέτοντας σε αναγκαστική άδεια 150 περίπου τραπεζοϋπαλλήλους!

Πρόκειται για εργαζόμενους στα 45 καταστήματα της τράπεζας που κλείνουν μέχρι τα τέλη του μήνα, οι οποίοι δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας. Με την κίνηση αυτή, που παραπέμπει ευθέως στην στάση της διοίκησης πέρυσι στην περίπτωση του προσωπικού του RBU, που αρνήθηκε να μεταφερθεί στην Intrum, είναι φανερό ότι επιχειρείται να αναγκαστούν οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί να δηλώσουν συμμετοχή στην εθελούσια.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος των 1.000 οικειοθελών αποχωρήσεων δεν έχει επιτευχθεί- είναι κάτω από 900 όσοι δήλωσαν συμμετοχή μέχρι χθες που έληξε η προθεσμία- με αποτέλεσμα η διοίκηση να μεταχειρίζεται εκ νέου εκβιαστικά μέτρα, για να εξωθήσει κι άλλους τραπεζοϋπαλλήλους στην έξοδο. Γι αυτό παρατάθηκε η ισχύς της εθελούσιας μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά την πρόσφατη απόφαση του SSM η τράπεζα Πειραιώς τίθεται υπό κρατικό έλεγχο. Συγκεκριμένα, ο SSM αποφάσισε στις αρχές της εβδομάδας να μην επιτρέψει στην τράπεζα – για λόγους διασφάλισης κεφαλαιακής επάρκειας – να πληρώσει τους τόκους μετατρέψιμων ομολογιών της (CoCos) που κατέχει το ΤΧΣ. Ετσι οι ομολογίες αυτές μετατρέπονται σε μετοχές και το δημόσιο μέσω ΤΧΣ αυξάνει τη  συμμετοχή του από 26,4% σε 61,3%. Οπότε αναμένεται η θέση της κυβέρνησης για την ακραία απόφαση της διοίκησης της τράπεζας και μάλιστα εν μέσω γενικής καραντίνας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) Μανώλης Μπεμπένης έγραψε στο facebook για τις εξελίξεις:

«Εν μέσω πανδημίας  και καθολικής καραντίνας η Διοίκηση της Τράπεζας μας ενημέρωσε αργά το απόγευμα για την πρόθεσή της να θέσει σε αναγκαστική άδεια μετ’ αποδοχών εργαζόμενους με πολυετή προσφορά από καταστήματα του δικτύου που πρόκειται να κλείσουν και επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στο σχέδιο “εθελουσίας” εξόδου.

 Τέτοιες απαράδεκτες και αντιδεοντολογικές πρακτικές οφείλουν να λάβουν ηχηρή απάντηση. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με το ψωμί των παιδιών μας».

www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου