Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Παραλήρημα Κιουτσούκη για την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Επίθεση στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πραγματικό αμόκ απο τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ. Ο κορυφαίος συνδικαλιστής που δεν έχει μιλήσει για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, που δεν έχει μιλήσει για την εκ περιτροπής εργασία, που δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση για τα σχέδια της Κυβέρνησης για την απλήρωτη εργασία (απλήρωτες υπερωρίες που θα μεταφέρονται για να μετατρέπονται σε ρεπό) παραληρεί για την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ώρα που το Σωματείο του θέλει να προσφύγει στον ΟΜΕΔ, έχοντας αποχωρήσει απο την διαπραγμάτευση στην οποία έχει κληθεί κανονικά!

Με απειλές που θυμίζουν δικτατορίσκο (μην τολμήσετε) και με χαρακτηρισμούς που αποδεικνύουν ότι ο Κιουτσούκης είναι λίγος και μικρός για την θέση του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ, ο συνάδελφος ξεχνάει την ουσία. 

Νίκο Κιουτσούκη ως εργαζόμενος στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ και στην τεχνική βάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα, έχεις να πάρεις αύξηση 10 ολόκληρα χρόνια! 10 χρόνια έχεις τον ίδιο μισθό!

Και τολμάς να αναφέρεις ως  υποτακτικούς και εργοδοτικούς τους συνδικαλιστές που διαπραγματεύονται αυξήσεις για τους τεχνίτες μετά απο 10 ολόκληρα χρόνια; 

10 χρόνια χωρίς αύξηση ο Κιουτσούκης και του φταίνε ο Ζαβογιάννης και ο Παπαδόπουλος που διαπραγματεύονται αυξήσεις 14% για αυτόν! 

Διαπραγματεύσεις απο τις οποίες το Σωματείο του, δηλαδή  ο ίδιος ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, έχει ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ. 

Είναι να τρελαίνεται κανείς με την έπαρση του Κιουτσούκη. Νίκο σύνελθε γιατί ως Γ.Γ. της ΓΣΕΕ απο το 2012 και μετά υπογράφεις ΜΟΝΟ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΣΣΕ. 

Ποιες είναι οι μειωμένες αποδοχές Νίκο. Τα 1800 τελικός βασικός μισθός του 2018, όταν μέχρι τότε ήταν 1576; 

Λίγη ντροπή Νίκο. Λίγη ντροπή μόνο. Χαμήλωσε τους τόνους. 

Κλαδικά μισθολόγια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υπάρχουν σε εκατοντάδες ΣΣΕ στον ιδιωτικό τομέα. Αλήθεια, έχεις καταγγείλει έστω και ένα απο αυτά ; 

Την ώρα που στον χώρο εργασίας σου Νίκο Κιουτσούκη οι νέοι τεχνίτες υποαμείβονται και εσύ αδιαφορείς πλήρως για αυτούς καθώς δεν συμμετέχει το Σωματείο σου στην διαπραγμάτευση. Αποχωρήσατε Νίκο.

Εμείς επειδή είμαστε ο μοναδικός δημοκρατικός χώρος δημοσιεύουμε το παραλήρημα σου. 

Γράφει ο Κιοτσούκης > 

Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΕΣΣΤΥ δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε το προεδρείο της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετά τις μειωμένες αποδοχές που υπέγραψε για τους συναδέλφους τους έναντι του έταιρου σωματείου της ΠΕΠΕ , παρότι ήσαν το αρμόδιο σωματείο για την υπογραφή ΣΣΕ το 2018, τώρα ως ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ για την υπογραφή,εκτός του ότι κάνουν τα πάντα για να υπογράψουν, αποδέχθηκαν την πρόταση της διοίκησης για ένταξη των εργαζομένων της πρώην ΕΕΣΣΤΥ στο δικό τους μισθολόγιο!!!

Αυτό που τους αξίζει είναι η περιφρόνηση από όλους τους εργαζόμενους...

Έπρεπε να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για την αποδοχή αυτής της πρότασης αφού πρώτιστα έπρεπε να ντρέπονται για όσα σε συννενόηση με την διοίκηση πράττουν εναντίον συναδέλφων τους!!!

Ποιός όμως έχασε την ντροπή για να την βρούνε ο Πρόεδρος της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η...ουρά του???

Μη τολμήσουν...Μη τολμήσουν να συνεχίσουν να αγνοούν τις 438 υπογραφές και τους 380 ψηφίσαντες στις εκλογες του ΣΕΠ!!!

Με αυτήν την ανακοίνωση τους απλώς επιβεβαιώνουν τον ρόλο τους που δεν είναι άλλος από το να είναι υποτακτικοί εργοδοτικοί δήθεν συνδικαλιστές!!!Αρκει κάποιος να δει τα όσα πρότεινε πριν ένα περίπου χρόνο ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να καταλάβει το πόσο ΑΘΛΙΟΙ είναι!!!

Μια ματιά στην επιστολή της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ  τον Ιανουάριο του 2020 είναι αποκαλυπτική καθώς τα ανακοινωθέντα σήμερα απο την ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι όσα ανακοίνωσε η διοίκηση τον περασμένο   Ιανουάριο.Η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ  ΑΚΡΙΒΩΣ;

Ν. Κιουτσούκης

2 σχόλια:

  1. Το πρώτο θέμα θα έπρεπε να είναι πως θα γυρίσουν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά αντί για 70 επιλεκτικά κι όχι ποιος θα υπογραψεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι θα πέσει στα τσιμέντα για το θέμα ο Νικ. Εδώ η ανεργία έχει φτάσει στο 20% και δεν μιλάει.
    Που ζείτε ορισμένοι ήθελα να ξέρα. Όσον αφορά τους συναδέλφους το αίτημα είναι να γυρίσουν πίσω όλοι και οι μαθητές, όχι μόνο οι 100. Γιατί και αυτοί δουλεύαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή