Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Kαταγγέλια απο ΔΕΣΚ - Σιδηροδρομικών


Καταγγέλλουμε το απρόκλητο όργιο καταστολής από την Κυβέρνηση και την Αστυνομία με στόχο να διαλύσει τη συγκέντρωση των Συνδικάτων στην Αθήνα που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας και διαδήλωναν με τα επίκαιρα συνθήματα και μηνύματα του Πολυτεχνείου.

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις διαδηλωτών και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Η Κυβέρνηση θέλει πίσω από το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. 

Θέλει να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. 

Θέλει κλειστά στόματα για να περάσει τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

ΟΛΟΙ στην 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη 2020.

Η Κυβέρνηση θα μας βρίσκει μπροστά της στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα. 

ΔΕΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Μισούν το λαό. Δεν θέλουν ελεύθερους και σκεπτόμενους πολίτες, αλλά υπηκόους που "κοιτάνε τη δουλειά τους". Ο κυρ-Παντελής είναι ο ιδανικός πολίτης που θα τους ψηφίζει χωρίς να το πολυεξετάζει. Αφού έγιναν ρεζίλι το πρωί, με τις συγκεντρώσεις μπροστά στην Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής, πήραν εκδίκηση (έτσι νομίζουν) στην απογευματινή συγκέντρωση. Είχαν και προηγούμενα από την Πρωτομαγιά. Τους έκραξαν και τα Πετσωμένα παπαγαλάκια. Αυτό για την ΕΛΑΣ ήταν θέμα γοήτρου-η σύλληψη των Χρυσαυγιτών Παπά, Δεβελέκου και Θεοδώρου, δεν είναι! Το δόγμα Μπογδάνου, που δεν διαφέρει από αυτό του Τζήμερου και όλου του alt-right κινήματος, γίνεται κυρίαρχο δόγμα της πολιτικής τους. Ο Τραμπ είναι ο φωτεινός τους φάρος, οι Μπολσονάρου και Μπερλουσκόνι οι ιδανικοί ηγέτες. Φτιασιδωμένα γερόντια που αρνούνται να μεγαλώσουν και που αγοράζουν ότι θέλουν, από αξιώματα έως πιτσιρίκες και αφήνουν ασύδοτους τους υπέρ-εκατομμυριούχους να βιάζουν τον Πλανήτη. Ότι κάνει και ο ημέτερος κακομαθημένος γόνος που η ντόπια ελίτ, με τα ΜΜΕ και το τραπεζικό σύστημα, επέλεξε για να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή