Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Νίκο τα έμαθες τα νέα; Απολύσεις - αυξήσεις στα όρια ηλικίας (και ΟΜΕΔ στην ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;). Που είναι η ΓΣΕΕ;

 
Το στέκι αναζητεί τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ συνάδελφο Κιουτσούκη για τις δεκάδες απολύσεις σε μεγάλη και γνωστή επιχείρηση που επιδοτείται με τεράστια ποσά  αλλά και για να μας εξηγήσει  τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας  που προβλέπονται  στην έκθεση Πισσαρίδη. Αν κάποιος τον εντοπίσει, ας μας ενημερώσει. Τον αναζητούμε γιατί πέρυσι
την άνοιξη έκανε δηλώσεις για τα συνδικάτα και συγκεκριμένους συνδικαλιστές στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ επειδή δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των συναδέλφων μας στην τεχνική της βάση.

Την συνδικαλιστική ευθύνη για αυτές γνωρίζει πολύ καλά ότι την έχει ο ίδιος, αφού εκεί "εργάζεται" και απο την τεχνική βάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκλέγεται. 

Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του ενάντια στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τους λεονταρισμούς και τις διαβεβαιώσεις ότι "τα καλύτερα έρχονται". Τώρα όμως δεν διαβάσαμε  απο τον Νικόλα τον ηγέτη, μια δήλωση για τις δεκάδες απολύσεις σε μια εταιρεία που επιδοτείται με τεράστια ποσά, δέκα και βάλε φορές πάνω απο την επιδότηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Κρύβεται ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ.

  • Δεν τον είδαμε να μιλά για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και την φτωχοποίηση των εργαζομένων, την αύξηση της ανεργίας, τα λουκέτα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
  • Δεν είδαμε να μιλά για το δημόσιο σύστημα υγείας που ΔΕΝ ενισχύθηκε το καλοκαίρι. 
  • Δεν είδαμε καμία δήλωση για την έκθεση Πισσαρίδη που προβλέπει αυξήσεις στα όρια ηλικίας. Αλήθεια η ΓΣΕΕ για αυτά δεν είναι ;  Ή μήπως τελικά δεν είναι για τίποτα.
  • Δεν είδαμε καμία δήλωση για την απεργοσπασία της Π.Ο.Σ. Αλήθεια Νικόλα πως σου φαίνεται πως 3 Σωματεία της Π.Ο.Σ. απεργούσαν προχτές και η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών απο την οποία εκλέγεσαι, δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για να τα στηρίξει. Στηρίζεις τους απεργοσπάστες με την σιωπή σου; Εσύ ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ; 
  • Δεν είδαμε ούτε μια δήλωση για το ότι σε πολλές επιχειρήσεις στις συγκοινωνίες δεν υπάρχουν συλλογικές  συμβάσεις.
  • Δεν είδαμε ούτε μια δήλωση  για την είσοδο των ΚΤΕΛ στην ΟΣΥ, για την ιδιωτικοποίηση δηλαδή της δημόσιας συγκοινωνίας.
  • Δεν είδαμε ούτε μια δήλωση για τους χιλιάδες εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ που μένουν χωρίς δουλειά και που απο τον περασμένο Φλεβάρη βιώνουν περικοπές μισθών πέραν του 35%.
  • Δεν είδαμε ούτε μια δήλωση για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.....
  • Δεν είδαμε ούτε μια δήλωση για τα όσα συμβαίνουν στις Τράπεζες και την αγωνία χιλιάδων τραπεζουπαλλήλων. 
  • Δεν είδαμε την ΓΣΕΕ πουθενά γενικώς. Εξαφανισμένη η ηγεσία της. 
Και κάτι τελευταίο.
Μάθαμε συνάδελφε Κιουτσούκη ότι με δική σου υπόδειξη το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ (που είχε προσκληθεί σε αυτές) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προσέφυγε στον ΟΜΕΔ
Φανταζόμαστε ότι ξέρεις τι συμβουλεύεις Νικόλα.
 Άλλωστε κοτζάμ Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ είσαι αλλά και  μέλος του Προεδρείου του Σωματείου αυτού (ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
  • Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουν στην ΓΣΕΕ ότι αντί να συμβουλεύεις τα Σωματεία να διαπραγματεύονται τις Συμβάσεις, πλέον συμβουλεύεις να προσφεύγουν στον ΟΜΕΔ. 
  • Στην ιστορία έχεις μείνει ως ο κορυφαίος συνδικαλιστής που είπε το ανεκδιήγητο σε Πρωτοβάθμια Σωματεία. ¨Μην τολμήσετε να υπογράψετε ΣΣΕ! "

Και μάθαμε ότι   το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε  στον ΟΜΕΔ! 

Προφανώς ο ΟΜΕΔ δίνει αυξήσεις για να γίνει αυτό. 
Κάτι θα ξέρει ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, αφού έχει υποσχεθεί παχυλότατες αυξήσεις  στους τεχνίτες.
Τις  έχεις υποσχεθεί και θα πρέπει να τηρήσει την υπόσχεση του. Όλα τσέπη και αναδρομικά έχει υποσχεθεί. 
 Ιδού η Ρόδος λοιπόν. 
Οι τεχνίτες περιμένουν να ενημερωθούν για το τι σημαίνει προσφυγή στον ΟΜΕΔ και πότε θα πάρουν τα αναδρομικά που τους έχεις  τάξει συνάδελφε Κιουτσούκη.  
Αναδρομικά απο 1.1.2020. ΕΣΥ το είπες και ΕΣΥ τα υποσχέθηκες. Τα έχεις ΤΑΞΕΙ.

ΕΣΥ  έχεις την ευθύνη για αυτές τις κινήσεις. (ΟΜΕΔ). 
Και οι τεχνίτες περιμένουν τα αναδρομικά που   τους υποσχέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ. 
Θα περιμέναμε μάλιστα και το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ (που βγάζει ανακοινώσεις για τα άλλα Σωματεία αλλά προχτές επίσης δεν συμμετείχε στην απεργία) να ενημερώσει για την προσφυγή στον ΟΜΕΔ. 

Για άλλα Σωματεία μιλάει το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και υπογράφει η Διοίκηση του προσβλητικές ανακοινώσεις, για την προσφυγή στον ΟΜΕΔ γιατί δεν ενημερώνει. 

Όχι εμάς, τα μέλη του να ενημερώσει.
Που περιμένουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ απο 1.1.2020 εδώ και μήνες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου