Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή ΠΕΠΕ στον κ. Καραμανλή - Προληπτικά τεστ για τους μηχανοδηγούς

 

H επιστολή κοινοποιήθηκε σε όλες τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις και τους αρμόδιους φορείς ενώ έχει αποσταλεί & στην E.R.A. 
Κύριε Υπουργέ  

Όπως γνωρίζετε τόσο κατά την περίοδο του 1ου Lock down όσο και σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία με το 2ο κύμα της πανδημίας, οι Έλληνες μηχανοδηγοί υποδεικνύοντας επαγγελματισμό

και  υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης εργάζονται αδιαλείπτως καθημερινά, προκειμένου να διατηρείτε η συνέχεια της εφοδιαστικής αλυσίδας στις εμπορευματικές μεταφορές και να αποφεύγετε ο συγχρωτισμός στις επιβατικές υπηρεσίες στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

Το Σωματείο μας εκπροσωπώντας το σύνολο των μηχανοδηγών στην Ελληνική Επικράτεια,  βρίσκεται  σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές (ΡΑΣ) καθώς και τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προκειμένου να τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφάλειας για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων –που έρχονται καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες επιβατών- όσο  και του ίδιου του επιβατικού κοινού.

Λόγω της εργασίας μας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, προτείνουμε –και προς αποφυγήν διασποράς σε περίπτωση ύπαρξης  ασυμπτωματικών φορέων του Covid-2019- όπως εγκρίνετε την διεξαγωγή δωρεάν –προληπτικών- διαγνωστικών τεστ για τον Covid-2019 και ανά τακτά χρονικά  διαστήματα για τους μηχανοδηγούς, το κόστος των οποίων  θα καλύπτει ο ΕΟΠΠΥ.  

Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε πως θα περιοριστεί σημαντικά η πιθανότητα να υπάρξει διασπορά του Covid-2019 σε ένα κλάδο εργαζομένων που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.                                             Για το Δ.Σ. 


    Ο    Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας 


      Γενιδούνιας Κώστας                         Α. Ποργιάζης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου