Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Συντάξεις: Το υπουργείο αναθέτει σε ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές την έκδοσή τους

Αφού απέλυσαν τους συμβασιούχους και οι εκκρεμείς συντάξεις διπλασιάστηκαν, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια αδράνειας, σήμερα διαβάζουμε τα εξής…

Στην έκδοση συντάξεων από πιστοποιημένους ιδιώτες, δικηγόρους και λογιστές προχωράει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σύμφωνα με συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη προκειμένου να γίνει άμεσα η απονομή των συντάξεων.

Όπως είπε ο υπουργός στην Καθημερινή, απαιτούνται αποτελεσματικές λύσεις σημειώνοντας ότι και ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συνδράμει. Οι δικηγόροι και οι λογιστές θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι, θα εκδίδουν βεβαίωση ύπαρξης ή μη προσωρινής κύριας σύνταξης ή και οριστική κύρια σύνταξη. Εφόσον λοιπόν είναι πιστοποιημένοι θα ασχολούνται τόσο με τις εκκρεμείς όσο και με τις νέες που θα υποβάλλονται εφεξής.

Επίσης όπως είπε ο υπουργός το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί σχετική ρύθμιση για την απλούστευση των διαδικασιών για τις διαδοχικές συντάξεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 150 χιλιάδες συντάξεις και γι αυτό προχώρησαν στο μέτρο των προσωρινών συντάξεων, των προκαταβολών με αναδρομικά, που θα δοθούν μέχρι το τέλος Απριλίου, πριν από το Πάσχα.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επεσήμανε την πρόσληψη 100 συνταξιούχων, προσφάτως συνταξιοδοτηθέντων από τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.

Για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις, ξεκαθάρισε πως μεταξύ άλλων προβλέπει ότι κάρτα ηλεκτρονική θα καταγράφει τυχόν παρασπονδίες των εργοδοτών και θα ελέγχονται “μαύρη εργασία” και υπερωρίες. Ειδικότερα στο θέμα των υπερωριών, ήταν ξεκάθαρος πως θα πληρώνονται και θα ελέγχονται οι εργοδότες.

Παράλληλα ο υπουργός σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι θα πληρωθούν και τον Απρίλιο οι αναστολές συμβάσεων εργασίας καθώς όπως είπε θα υπάρξουν μέτρα το επόμενο διάστημα για τον Απρίλιο. «Τα μέτρα υπάρχουν για να καλύψουν τα προβλήματα της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «τα λεφτά δεν είναι ατελείωτα», υπενθυμίζοντας πως έχουν δοθεί ήδη 35 δισεκατομμύρια ευρώ και θα φτάσουν τα 37 δις.

Εξήγησε πως θα υπάρξει μία προτεραιοποίηση αναφορικά με τους κλάδους που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα στην περίοδο της πανδημίας, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο. Ειδικότερα για τον τουρισμό, τόνισε πως ετοιμάζεται πακέτο ενίσχυσης για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπρόσληψη

Πηγή : https://www.dikaiologitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου