Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τοπική και τουριστική η γραμμή Τιθορέα -Λειανοκλάδι με απόφαση ΟΣΕ

 Tο πλαίσιο χρήσης της σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέας – Αμφίκλειας – Μπράλου – Λειανοκλαδίου καθορίζει η σημερινή απόφαση του ΟΣΕ, ενώ έπεται και η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης του ΥΠΟΜΕΔΙ. Συγκεκριμένα, η παλιά μονή γραμμή Τιθορέα -Λειανοκλάδι , συνολικού μήκους
59,70 χλμ και κανονικού εύρους, θα λειτουργεί στο εξής ως τοπική και τουριστική γραμμή.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή. Η λειτουργία του τμήματος Τιθορέα – Λειανοκλάδι ως τουριστική αποτελεί ένα αξιόλογο εχέγγυο με σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό και θετικό αποτύπωμα για ολόκληρη την Φθιώτιδα. Η μοναδική φυσική ομορφιά της διαδρομής αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες και να αποτελέσει έναν ιδιαίτερο τουριστικό πόλο. Ταυτόχρονα, ο χαρακτηρισμός της γραμμής ως τοπική διασφαλίζει την εξυπηρέτηση και εύκολη μετακίνηση των κατοίκων της Αμφίκλειας και του Μπράλου.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μέσω των συντονισμένων ενεργειών όλων μας, η γραμμή Τιθορέα-Αμφίκλεια-Μπράλος-Λιανοκλάδι, όχι μόνο θα συνεχίσει τη λειτουργία της εξυπηρετώντας τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, αλλά αποκτά και νέα διάσταση και πνοή. Η τοπική κοινωνία διαθέτει όλες τις προοπτικές υγιούς ανάπτυξης και κάθε νέο εφόδιο που κατορθώνουμε να τις εξασφαλίσουμε αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η ευχάριστη αυτή είδηση μας δίνει το έναυσμα για να συνεχίσουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειες ανάδειξης και τουριστικής αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής».


www.ilamia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου