Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ιταλία: Απεργία 40.000 εργαζόμενων στην Amazon

Tα κύρια αιτήματα αφορούν την εντατικοποίηση της εργασίας, τις εξαντλητικές ώρες εργασίας για τους οδηγούς, τα μπόνους παραγωγικότητας, τα κουπόνια σίτισης και τη
μονιμοποίηση των συμβασιούχων.


Mια από τις πιο μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη στις αποθήκες της Amazon στη γειτονική Ιταλία, όπου 40.000 εργαζόμενοι, με απόφαση των συνδικάτων τους, αποφάσισαν να κατέλθουν σε 24ωρη απεργία. Η κινητοποίηση αυτή είναι η πρώτη αυτής της έκτασης για την Amazon στη χώρα, καθώς δεν είχε ξαναγίνει να συμμετέχουν ταυτόχρονα εργαζόμενοι σε αποθήκες, κέντρα logistics και διανομείς εργολαβικών εταιρειών. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αυτό το βήμα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την εργοδοσία για την αναθεώρηση των συμβάσεων εργασιών.

Τα κύρια αιτήματα αφορούν την εντατικοποίηση της εργασίας, τις εξαντλητικές ώρες εργασίας για τους οδηγούς, τα μπόνους παραγωγικότητας, τα κουπόνια σίτισης και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι διεκδικούν επιπλέον αμοιβή για τη συνεχή εργασία τους στον καιρό της πανδημίας, η οποία χαρακτηρίστηκε από αμύθητα υπερκέρδη για τον κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου.

O γραμματέας του συνδικάτου Filt Ggil Mικέλε ντε Ρόζε, δήλωσε πως “Η απεργία είναι απαραίτητα γιατί οι εργάτες είναι εξαντλημένοι, δουλεύουν 44 ώρες την εβδομάδας και συχνά για όλο το μήνα, ακολουθώντας τις ενδείξεις ενός αλγορίθμου που δεν καταλαβαίνει την ισορροπία μεταξύ εργασίας – καθημερινής ζωής, ούτε τους χρόνους που χρειάζεται η μετακίνηση στις πόλεις μας”.

Παράλληλα με την απεργία, οι εργαζόμενοι απηύθυναν έκκληση στους καταναλωτές να μην πραγματοποιήσουν παραγγελίες στην Amazon στη διάρκεια της κινητοποίησης, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή τους πως “οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την υπηρεσία είναι εκείνοι από τους οποίους ζητάμε αλληλεγγύη, ώστε η υπηρεσία να συνεχίσει να διεξάγεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Από την πλευρά της, η μάνατζερ της εταιρείας στην Ιταλία, Μαριάντζελα Μαρσέλια, σε επιστολή της προς τους καταναλωτές, προσπάθησε να παρουσιάσει μια ρόδινη πραγματικότητα για τις εργασιακές συνθήκες, με προφανή σκοπό να παρουσιάσει ως “υπερβολικές” και “αδικαιολόγητες” τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Στην επιστολή, ανέφερε πως η εταιρεία “σέβεται το δικαίωμα του καθένα να εκφράσει τις θέσεις τους”, υποστηρίζοντας πως έχει ως πρώτη προτεραιότητα τους εργαζόμενους, προσφέροντας “ένα σύγχρονο, ασφαλές και ανεκτικό περιβάλλον, με ανταγωνιστικούς μισθούς που είναι από τους υψηλότερους στον κλάδο”.


https://www.theguardian.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου