Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ρεσάλτο μεταναστών σε τρένα για να φτάσουν Ειδομένη - «Κρύβονται στα χόρτα ή κοιμούνται σε βαγόνια».

Με την ελπίδα ότι θα φτάσουν Ειδομένη κι από εκεί παράνομα θα εισέλθουν στα Σκόπια για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη παράτυποι μετανάστες που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη κάνουν ρεσάλτο σε εμπορικές αμαξοστοιχίες. Επιχειρήσεις της Αστυνομίας στη Διαλογή του ΟΣΕ.

Μέσα σε παλιά βαγόνια και σε παρακείμενα χωράφια στις… αχανείς εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκουν καταφύγιο και στήνουν καρτέρι προκειμένου να βρουν την ευκαιρία και να κάνουν ρεσάλτο πάνω σε κάποια από τις διερχόμενες εμπορικές αμαξοστοιχίες που πηγαίνουν στην Ειδομένη προκειμένου μετά να περάσουν πέρασμα για τη γειτονική χώρα.

«Τις περισσότερες φορές κοιμούνται εκεί στα καμένα βαγόνια. Αυτοί τα έκαψαν, οι μετανάστες. Άλλες φορές πάνε πιο μακριά και κάθονται μέσα στα χορτάρια κρυμμένοι και περιμένουν την ευκαιρία για να ανεβούν στο τρένο» έλεγε στο Sputnik ένας εργαζόμενος του ΟΣΕ.

Οι εμπορικές αμαξοστοιχίες πηγαινοέρχονται στην Ειδομένη και για τους μετανάστες που δεν έχουν άλλα χρήματα να πληρώσουν τα κυκλώματα διακίνησης είναι ο εύκολος τρόπος να φτάσουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και από εκεί αν είναι τυχεροί να συνεχίσουν προς Ευρώπη.

Ανάμεσα στις γραμμές των τρένων τα σημάδια του περάσματος των παράτυπων μεταναστών είναι αρκετά.

Ρούχα πεταμένα, παπούτσια, κονσέρβες φασολιών και κάποιες αραβικές λέξεις γραμμένες με άσπρο σπρέι έξω από τα καμένα βαγόνια του ΟΣΕ.

Τα καμένα βαγόνια στη Διαλογή του ΟΣΕ


Η συχνή παρουσία μεταναστών στο σημείο έχει κινητοποιήσει την Αστυνομία που πολλές φορές- όπως σήμερα- πραγματοποιεί επιχειρήσεις στο συγκεκριμένο σημείο του ΟΣΕ ψάχνοντας να βρει μετανάστες στα βαγόνια και στα χωράφια.

Η περιοχή έχει ουσιαστικά περικυκλωθεί από τους αστυνομικούς ακόμα κι έξω από την περίφραξη του ΟΣΕ καθώς στη θέα τους οι μετανάστες όπως είναι φυσικό το βάζουν στα πόδια προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη.

Επιχείρηση της Αστυνομίας για σύλληψη παράτυπων μεταναστών στη Διαλογή του ΟΣΕ


Η πλειονότητα των μεταναστών που κινούνται με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι άνδρες, νεαρής ηλικίας και όπως είπαν στο Sputnik αστυνομικές πηγές οι περισσότεροι είναι από Βόρεια Αφρική, Άραβες, Μπανγκλαντές αλλά και Συρία.

Πολλοί από αυτούς προσπαθούν να ανέβουν πάνω στα τρένα την ώρα που είναι σε κίνηση εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές ταχύτητες των εμπορικών αμαξοστοιχιών καθώς στο σημείο υπάρχουν πολλές διακλαδώσεις.

Κάποιοι άλλοι μη καταφέρνοντας να βρουν πέρασμα για τα Σκοπιά επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή σκαρφαλώνοντας στο τρένο.

Άλλοι, όπως έλεγαν οι ίδιες αστυνομικές πηγές κατευθύνονται στην Αθήνα προκειμένου να «χαθούν» στη μεγαλούπολη καθώς η Θεσσαλονίκη είναι μικρότερη πόλη και μπορούν να εντοπιστούν πιο εύκολα.

Για το λόγο αυτό μάλιστα οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας πραγματοποιούνται τακτικά τόσο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό όσο και στα ΚΤΕΛ.

www.sputniknews.gr - Φάνης Χαρίσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου