Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Χατζηδάκης για το εργασιακό 8ωρο: «Θα δουλεύεις μία μέρα 10 ώρες και κάποια άλλη 6»

Θα  δουλεύεις υπερωρίες, αλλά δεν θα είναι υπερωρίες.

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και το τί θα ισχύει με τις εργασιακές ώρες πέρα του 8ωρου.

ο Υπουργός Εργασίας λοιπόν, επιχείρησε να απαντήσει στις «φωνές» που υπάρχουν οτι οι διατάξεις θα βοηθήσουν στην κατάργηση του 8ωρου, λέγοντας: «Είναι ένα νομοσχέδιο που κάνει μεγάλη παρέμβαση στο εργατικό δίκτυο που είναι από τις αρχές του δεκαετίας του '80. Η κατεύθυνση που έχω δώσει στους συνεργάτες μου είναι να πάμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οπότε, ακούω γελώντας αυτά που λένε για κατάργηση 8ωρου. Δεν αμφιβάλω οτι ακόμα και όταν παρουσιαστεί το νομοσχέδιο θα υπάρχουν κάποιοι κολλημένοι που θα το λένε αυτό».

Στη συνέχεια, είπε: «Θα φέρουμε κάποιες διατάξεις που θα αφορούν την λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Διευθέτηση του χρόνου εργασίας ισχύει από το 2005 ή 2006. Υπάρχουν σχετικές ρυθμίσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει και στην Ελλάδα. Θα δούμε πως θα δουλέψει με τις όποιες ανάγκες...».

Σε εκείνο το σημείο η Ανθή Βούλγαρη, του έκανε ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Αν θα πληρωθεί κάποιες υπερωρίες, σε περίπτωση που μία μέρα δουλέψει 10 αντί για 8 ώρες. 

Η απάντηση του κ. Χατζηδάκη ήταν η εξής: «Μετά από συμφωνία με τον εργοδότη, μία μέρα θα δουλέψετε 6 ώρες. Ο συνολικός χρόνος εργασίας δεν πρόκειται να αυξηθεί», με την δημοσιογράφο να του απαντά: «Άρα δεν θα υπάρχουν πληρωμένες υπερωρίες».

Σε εκείνο το σημείο ο Υπουργός Εργασίας, προσπάθησε να διαχωρίσει την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπερωριών, λέγοντας: «Άλλο οι υπερωρίες, άλλο η διευθέτηση χρόνου εργασίας. Οι υπερωρίες πληρώνονται εξτρά. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι σε κάποιες εποχικές δουλειές, σε κάποιες δουλειές που υπάρχει ανάγκη, δουλεύω λίγο περισσότερο τώρα και κάθομαι κάποιες άλλες μέρες και δεν δουλεύω».

Δείτε τα όσα είπε από το 16:40 του παρακάτω video...

ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

1 σχόλιο:

  1. Αυτό περιλαμβανόταν σε εξαγγελίες που γίνονταν σποραδικά από διάφορα στελέχη της ΝΔ και τον ίδιο το Μητσοτάκη, κατά την περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ (με ΑΝΕΛ και όχι). Δεν το αναδείκνυαν τα Μεγάλα και τα Ουράνια κανάλια, ούτε ο Μητσοτάκης προεκλογικά τόλμησε να αντιπαρατεθεί σε ντιμπέιτ με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, προβάλλοντας γελοίες αιτιάσεις και πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα. Προτίμησε την ασφάλεια των συνεντεύξεων με σκονάκια σε προστατευμένα περιβάλλοντα φίλιων ΜΜΕ. Ψηφίστηκε χωρίς να εκφράσει ανοιχτά το πρόγραμμά του. Βέβαια όποιος μπορούσε να βρει τα δελτία με τα αιτήματα του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και των Καναλαρχών, θα καταλάβαινε γιατί προωθήθηκε με κάθε τρόπο από την επιχειρηματική ελίτ της Χώρας η ΝΔ με τον συγκεκριμένο Αρχηγό και τους συγκεκριμένους συνεργάτες του. Όποιος είχε την παραμικρή ιδέα ψυχολογικών προφίλ αντιλαμβανόταν τον εφιάλτη που θα επακολουθούσε. Με άκρατο λαϊκισμό και ψέματα σαν την ανταλλαγή των συντάξεων με τη Μακεδονία, το Μάτι και τη Μάνδρα, το όχι σε όλα-αντίδραση παντού των συνδικαλιστών και των παραγόντων στη Δημόσια Διοίκηση κλπ κλπ. Αυτός είναι ο πραγματικός λαϊκισμός, όχι αυτόν που χρέωναν στην τότε Κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα πλην του "συνετού" και πρόθυμου ΚΙΝΑΛ. Τώρα εξοφλεί όλα τα γραμμάτια προς αυτούς που τον προέβαλαν και τον πριμοδότησαν, κατασυκοφαντώντας τους αντιπάλους του, με βομβαρδισμό αντιλαϊκών, αντιεκπαιδευτικών και αντιπεριβαλοντικών νομοσχεδίων που ψηφίζονται μόνο από τους Βουλευτές της ΝΔ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν οποιαδήποτε ένσταση ή παρατήρηση από τους πληττόμενους και τους περιβαλλοντικούς φορείς. Τους χρηματοδοτεί με λίστες Πέτσα και με απευθείας αναθέσεις και δουλίτσες όπως αυτές της Σοφίας Νικολάου, του Νότη Μηταράκη και του Γιώργου Πατούλη. Και υπάρχουν ακόμα εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι που τον χειροκροτούν και ασπάζονται κάθε ενέργεια που κάνουν, κάθε αντιλαϊκό και ατελέσφορο μέτρο που παίρνουν, σαν τα πρόσφατα "έξυπνα" μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας. Μείνετε λοιπόν κλεισμένοι στα σπίτια σας, στριμωχτήτε στα Μέσα Μεταφοράς, δουλέψτε στις γαλέρες χωρίς τεστ και μέτρα προστασίας απολαμβάνοντας ποδαρόδρομους στα Κάτω Πατήσια, το Παγκράτι ή το Μεταξουργείο. Να τους χαίρεστε και προσοχή μην αρρωστήσετε από κάτι άλλο εκτός της Covid-19! Εκτός αν σας περισσεύουν για να πάτε στα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή