Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον σιδηρόδρομο. Οι εκτιμήσεις της CER, -49% ο Ιανουάριος

 Η Κοινότητα των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER) δημοσιοποίησε τις αρχικές προβλέψεις της για το 2021.Τα γενικευμένα lockdown στην Ευρώπη και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν επηρεάσει σημαντικά και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.


Της Βάσως Βεγιάζη- www.metaforespress.gr

Η Κοινότητα ανέφερε ότι η πτώση εσόδων για τον σιδηροδρομικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ανήλθε στα 585 εκατ. ευρώ ανά εβδομάδα για τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019.

Η CER αναφέρει ότι τα στοιχεία για τον Ιανουάριο, που συλλέγονται μέσω μιας τακτικής μηνιαίας έρευνας των 70+ μελών της, η οποία περιλαμβάνει φορείς εκμετάλλευσης, διαχειριστές υποδομής και ενώσεις του κλάδου, δείχνουν ότι η βιομηχανία εξακολουθεί να αισθάνεται τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid – 19 χωρίς «σημάδια βελτίωσης για τις υπηρεσίες επιβατών ή εμπορευμάτων».

Όπως υπογραμμίζεται, η πτωτική τάση στα έσοδα των επιβατών συνεχίζεται, με τα μέλη να καταγράφουν μείωση των εσόδων κατά 49% τον Ιανουάριο του 2021 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019, ισοδύναμη με πτώση εσόδων 555 εκατ. ευρώ ανά εβδομάδα και παρόμοια με τα επίπεδα που καταγράφηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020.

Αντίστοιχα, η CER επισημαίνει ότι ο ρυθμός μείωσης της πτώσης των εσόδων στα εμπορεύματα έχει πλέον αντιστραφεί.

Αντί για τη μείωση 6% του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου 2020, τον Ιανουάριο η μείωση διευρύνθηκε στο 10%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019, ισοδυναμώντας με πτώση εσόδων σε ολόκληρο τον τομέα περίπου 30 εκατ. ευρώ την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου