Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΟΑΣΘ-177 αποσπάσεις οδηγών μέσα σε λίγους μήνες – «Έφυγε» σχεδόν όλη η διοίκηση της ΔΑΚΕ

 
Λιγότεροι οδηγοί εν μέσω πανδημίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης – Συνολικά για τα έτη 2019, 2020, 2021 έγιναν 177 αποσπάσεις εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.Tην ώρα που ο κόσμος στοιβάζεται σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι φωνές που ζητούν προσλήψεις και περισσότερα λεωφορεία
και τρόλεϊ, εν μέσω πανδημίας πυκνώνουν, η κυβέρνηση μέσα σε λιγότερα από 3 χρόνια μείωσε τους οδηγούς κίνησης κατά 177 άτομα, μέσω επιλεκτικών αποσπάσεων σε διοικητικές και άλλες θέσεις.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Γιαννούλης, «η διοίκηση του ΟΑΣΘ, με την ευλογία της κυβέρνησης το 2019 προχώρησε σε 63 αποσπάσεις, το 2020 σε 104 και τους πρώτους μήνες του  2021 σε άλλες 10. Συνολικά και για τα 3 έτη υπολογίζεται ότι έγιναν 177 αποσπάσεις εργαζομένων με μητρώο οδηγού σε άλλες θέσεις ως επί το πλείστον στην Διεύθυνση Συντήρησης».

Όπως τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μάλιστα πως μεταξύ των αποσπασμένων περιλαμβάνονται σχεδόν όλα τα μέλη του προεδρείου της ΔΑΚΕ χωρίς τυπικό προσόν και χωρίς να υπάρχει ανάγκη της υπηρεσίας στην οποία μετατέθηκαν.

«Μένει να υλοποιηθεί η δέσμευση του υφυπουργού ότι πολλοί από τους οδηγούς θα επιστρέψουν στη θέση τους», σχολίασε ο Χρήστος Γιαννούλης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στις 177 αποσπάσεις οδηγών του ΟΑΣΘ σε διοικητικές υπηρεσίες επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς να καταφέρει να πείσει κάποιον.


www.ergasiasimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου