Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Αναμένεται παρέμβαση του ΟΣΕ για τον προαστιακό Πάτρας

Στον ΟΣΕ βρίσκεται από χθες το θέμα της νότιας επέκτασης του προαστιακού μέχρι και την Κάτω Αχαΐα, μετά από την διαρροή πληροφοριών που φέρουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχει ζωηρές ενστάσεις για την επιτυχία του δρομολογίου.

Η περιφερειακή αρχή έκανε χθες τις ενέργειές της κεντρικά και σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» περιμένει πλέον την ανάληψη συγκεκριμένων και ουσιαστικών πρωτοβουλιών από την πλευρά της διοίκησης του ΟΣΕ (θυμίζουμε ότι η Περιφέρεια έχει συμβληθεί με τον οργανισμό για το δρομολόγιο). Κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Σιδηροδρομικές πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΟΣΕ δεν είδε με καλό μάτι τη διαρροή των απόψεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συγκεκριμένα το περιεχόμενό τους, καθώς αμφισβητεί τις ενστάσεις που διατυπώνονται. Ο ΟΣΕ δεν προτίθεται να αφήσει αναπάντητες τις αιχμές που διέρρευσαν, θεωρώντας φάουλ τον τρόπο, αλλά κυρίως επειδή θεωρεί αβάσιμα όσα ειπώθηκαν.


Η κάθε πλευρά έχει λόγο και αντίλογο. Στη μέση είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί το δρομολόγιο του προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα (αντί να έχει τέρμα τα Καμίνια). Υπ' αυτή την έννοια, η πετσοκομμένη υπηρεσία-σύνδεση επηρεάζει τις ζωές των πολιτών. Η περιφερειακή αρχή έχει διαμηνύσει ότι δεν κάνει αποδεκτό κάτι τέτοιο. Δηλώνει, όμως, πρόθυμη να συνεργαστεί με τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για να επιλυθούν τυχόν προβλήματα που επικαλείται η δεύτερη.

www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου