Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Οι μηχανοδηγοί Πάτρας για την επέκταση του Προαστιακού και το τρένο στην Πελοπόννησο

Ανακοίνωση της Τοπικής Γραμματείας Μηχανοστασίου Πάτρας 
 Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αναφορικά με την επέκταση των δρομολογίων του Προαστιακού προς την Κάτω Αχαïά, ως μηχανοδηγοί αλλά και ως κάτοικοι της Πάτρας δηλώνουμε ότι
στηρίζουμε τέτοιες δράσεις όπως ακριβώς έχουμε στηρίξει για πάνω απο 10 χρόνια τη λειτουργία του Προαστιακού της Πάτρας παρά τις όποιες δυσκολίες, κυρίως σε έλλειψη προσωπικού.

Πλέον μετά την ενίσχυση με προσωπικό μπορούμε να καλύψουμε την επέκταση των δρομολογίων και κάθε ενέργεια πύκνωσης τους. Ωστόσο έπειτα από το δοκιμαστικό δρομολόγιο που πραγματοποιήθηκε τις 4/3/2021 καταγράφηκαν ζητήματα γύρω από την ασφάλεια κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών. 

Για να επιτευχθεί η επέκταση θα πρέπει να αναπτυχθούν μεγαλύτερες ταχύτητες σε σημεία που η κατάσταση γραμμής σήμερα δεν το επιτρέπει, ενώ εξακολουθούν να υφίστανται ζητήματα γύρω από άλλα αδύναμα σημεία της γραμμής με παλιούς(σάπιους) στρωτήρες, βυθίσεις και συχνές στρεβλώσεις ιδιαίτερα την θερινή περίοδο, ζητήματα που δημιουργούν προβληματισμό γιά αύξηση ταχύτητας σε αυτά τα τμήματα. Επιπρόσθετα η ελλιπής περίφραξη με τα πολλά περάσματα πεζών και τροχοφόρων οχημάτων σε αυτά και ειδικά εντός της αστικής ζώνης προβληματίζουν για το αν τα δρομολόγια μπορούν να εκτελούνται με αυτές τις ταχύτητες. 

Ως επαγγελματίες και με πρώτο μέλημα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, περιμένουμε την ολοκλήρωση των εργασιών γύρω απ ΄τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν. Απ’την πλευρά μας δηλώνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε την συγκεκριμένη δράση.

 Τέλος υπενθυμίζουμε σε όλους το σημαντικότερο για εμάς, την πόλη που ζούμε αλλά και συνολικά την περιφέρεια Πελοποννήσου. Εδώ και 10 χρόνια η Πάτρα δεν συνδέεται σιδηροδρομικά με την Πρωτεύουσα  ενώ καθώς και η γραμμή προς Πύργο που εξυπηρετούσε με ανταγωνιστικούς χρόνους χιλιάδες επιβάτες  παραμένει κλειστή. Ελπίζουμε η νέα γραμμή πρός Αίγιο που παραμένει εδώ και 6 μήνες ανενεργή λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις να επαναλειτουργήσει άμεσα. 

Οι μηχανοδηγοί στην Πάτρα με όλους τους συναδέλφους μας αγωνιζόμαστε για να βρεί ο σιδηρόδρομος τη θέση που του αξίζει στην συνείδηση των συμπολιτών μας που έχουν αγκαλιάσει τον Προαστιακό από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Τοπική Γραμματεία Μηχανοστασίου Πάτρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου