Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

«Δεν θα έχουμε κάθε μέρα κορωνοϊό – Θα χρειάζονται όλοι αυτοί ή θα έχουμε πλεόνασμα;»

 Την περίοδο που (στα λόγια) ακόμα κι αυτοί που ποτέ δεν στήριξαν τα δημόσια νοσοκομεία μιλούν για ήρωες υγειονομικούς, ο Πορτοσάλτε κρατά το νεοφιλελεύθερο ερώτημα- επιχείρημα για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Μα (θα) χρειάζονται

τόσοι υγειονομικοί; 

«Δεν θα έχουμε κάθε μέρα κορωνοϊό. Σήμερα είναι μία έκτακτη κατάσταση, είμαστε σε πόλεμο. Είναι συνθήκες πολέμου. Μεθαύριο, όταν με το καλό ησυχάσουμε, θα χρειάζονται όλοι αυτοί ή θα έχουμε πλεόνασμα;».

Ας το κρατήσουμε το ερώτημα-επιχείρημα διότι ο Πορτοσάλτε απλά υπενθυμίζει αυτό που για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης είναι… νόμος. Θα το ξανακούσουμε κι από επίσημα κυβερνητικά χείλη, σίγουρα. 

Λέμε  για αυτούς που πριν την πανδημία ήταν ανοιχτά οι εχθροί του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ας θυμηθούμε, για παράδειγμα τον Κυρ. Μητσοτάκης, τον Αδ. Γεωργιάδης, τον Μπ. Παπαδημητρίου σε δηλώσεις τους για εκείνο το «αόρατο χέρι της αγοράς» που θα ρύθμιζε τα πάντα, αλλά ζητούσε από διάλυση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας μέχρι απολύσεις προσωπικού στα νοσοκομεία.


Στο ερώτημα του Πορτοσάλτε υπάρχει (μη νεοφιλελεύθερη απάντηση). Χρειάζονται ακόμα περισσότεροι υγειονομικοί με μόνιμες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χρειάζονται, όμως, και για μετά, όπως χρειαζόταν και πριν. Εάν θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που θα μπορεί να προσφέρει, όχι με κριτήρια «ανταγωνιστικότητας» αλλά με κριτήρια Υγείας και Ζωής. Δύσκολο να το καταλάβουν αυτό οι Πορτοσάλτε…

www.imerodromos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου