Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Εξαγγελία για wi-fi σε συρμούς και σταθμούς. «Μποναμάς» 24 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΣΕ


 Και ο σιδηρόδρομος συγκαταλέγεται στους «κερδισμένους» από τις δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης. Μεταξύ άλλων, το Σχέδιο προβλέπει την αναβάθμιση της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του ΟΣΕ με την εγκατάσταση ειδικής τεχνολογικής υποδομής και κεραιών για τη
μετάδοση σήματος σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, επιτρέποντας ανοικτή πρόσβαση σε τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, ικανοποιώντας τις λειτουργικές ανάγκες των τρένων, καθώς και των επιβατών.

Επιπλέον, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς θα εγκατασταθεί υποδομή για γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς και σε ψηφιακές υπηρεσίες ενημέρωσης του κοινού.

Η επένδυση προτείνεται να υλοποιηθεί με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με επιχορήγηση 24 εκατ. ευρώ.

Με ΣΔΙΤ και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου

Το Σχέδιο περιλαμβάνει και τον εκσυγχρονισμό, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, του δικτύου σιδηροδρόμων, με εμβληματική παρέμβαση στην ηλεκτροδότηση, σηματοδότηση, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων, της γραμμής από Πειραιά/Αθήνα έως Θεσσαλονίκη.

Στόχος η ολοκλήρωση του μετασχηματισμού των σιδηροδρομικών μεταφορών για να γίνει η χώρα πύλη εμπορίου προς την Ευρώπη. Το ύψος της επιδότησης είναι 130 εκατ. ευρώ.

www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου