Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Σε λειτουργία η πλατφόρμα Ergasia.testing.gov.gr για δωρεάν τέστ COVID

Σε λειτουργία μπαίνει η περιβόητη πλατφόρμα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση πριν ένα μήνα, για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους. Η άφαντη επί ένα μήνα ειδική πλατφόρμα για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους, σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων, που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση χωρίς να λειτουργεί, τίθεται σε εφαρμογή από τα
υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως επισημαίνεται στις σχετικές ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργείων, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης  αντιγόνου του κορωνοϊού (rapid test) μέχρι και 2 φορές το μήνα, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε και όπως υποστηρίζουν έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ελέγχων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμπληρώσουν οι εργαζόμενοι τη «Φόρμα Αίτησης Δωρεάν Ελέγχου για COVID-19» εισερχόμενοι στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://ergasia.testing.gov.gr/  συμπληρώνοντας το ΑΦΜ τους.   Θα γίνει επαλήθευση ότι είναι εργαζόμενοι σε επιχείρηση άνω των 20 υπαλλήλων, μέσω διασύνδεσης με το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Σε περίπτωση επιτυχούς επαλήθευσης του ΑΦΜ του εργαζόμενου, θα εμφανιστεί αυτόματα και το ΑΦΜ του Εργοδότη.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν τα απαιτούμενα πεδία (όνομα-επώνυμο-αριθμός κινητού τηλεφώνου) και μετά γίνεται επαλήθευση με αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο  του αιτούντος. Μετά την επαλήθευση ο εργαζόμενος συμπληρώνει τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σε σχέση με το κέντρο ελέγχου που τον εξυπηρετεί και την ηλικία του και προχωρά στην υποβολή του αιτήματος.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των εργαζομένων θα γίνεται πάντοτε αναλόγως των διαθεσίμων τεστ.

Εφόσον o εργαζόμενος επιλεγεί για δωρεάν έλεγχο για COVID-19,  θα λάβει στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει στη φόρμα μήνυμα (SMS) με την ημέρα, ώρα και διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβεί.

Την ημέρα της εξέτασης θα πρέπει να παρουσιάσει το SMS στο υγειονομικό προσωπικό για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα. Είναι απαραίτητο ο εργαζόμενος κατά την προσέλευσή του να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του, καθώς θα του ζητηθεί για τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων. Αν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, θα του ζητηθεί κάποιος άλλος ταυτοποιητικός αριθμός όπως αριθμός διαβατηρίου κτλ.

Το SMS υπέχει θέση δικαιολογητικού μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού. Η εξέταση συνιστά λόγο δικαιολογημένης απουσίας από την εργασία για 3 ώρες.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απευθύνει έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο  πρόγραμμα.

Παράλληλα συνιστά και στους εργοδότες να ενημερώσουν και να ενθαρρύνουν τους εργαζομένους τους για αυτή την σημαντική προσπάθεια που θα συμβάλλει στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στους εργασιακούς χώρους και θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι για όσους εργαζομένους απασχολούνται σε εταιρείες με λιγότερους από 20 υπαλλήλους, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στην πλατφόρμα  testing.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου