Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Σε κίνδυνο η οικονομική βιωσιμότητα του φημισμένου Eurostar. Πτώση επιβατών 95%

Εντείνονται οι πιέσεις στη γαλλική και βρετανική κυβέρνηση περί οικονομικής στήριξης του Eurostar, όπως έκαναν με τις αεροπορικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.


«Το να αφήσεις την Eurostar να αποτύχει θα σήμαινε σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας και θα προκαλούσε τεράστιο πλήγμα στα ταξίδια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ», δήλωσε ο Ciarán Cuffe, ένας ιρλανδός Πράσινος ευρωβουλευτής που ηγήθηκε της εκστρατείας.

«Εάν αυτό απαιτεί χρηματοδότηση, τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και από τη γαλλική κυβέρνηση, τότε τα χρήματα πρέπει να εξευρεθούν», πρόσθεσε.

Το Eurostar, σύμφωνα με εκτιμήσεις, έχει σημειώσει πτώση επιβατών κατά 95% από την έναρξη του COVID – 19.

Στελέχη του Eurostar έχουν επικρίνει στο παρελθόν την έλλειψη υποστήριξης που προσφέρεται στις σιδηροδρομικές εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι οι διεθνείς σιδηροδρομικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι επιλέξιμες για οικονομική βοήθεια, δεδομένης της χαμηλής τους περιβαλλοντικής επίπτωσης.

Όπως επισημαίνεται, οι συνομιλίες μεταξύ της γαλλικής και της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με ένα πιθανό πακέτο διάσωσης για το Eurostar συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι η σιδηροδρομική γραμμή Eurostar παρέχει σύνδεση υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Λονδίνου, Παρισιού, Βρυξελλών και Άμστερνταμ.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου