Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Κόβονται μέχρι νεωτέρας τα σχολικά γεύματα από το υπουργείο παιδείας!

185.000 μαθητές θίγονται απο την πολιτική των "Άριστων" 
 Μια ακόμα επιτυχία καταγράφει στο ενεργητικό του το υπουργείο παιδείας και προσωπικά η Νίκη Κεραμέως, με την αιφνιδιαστική διακοπή των σχολικών γευμάτων που ισχύει από σήμερα και για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.


Χωρίς καμία προειδοποίηση 1227 σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, έμαθαν ξαφνικά την Παρασκευή ότι από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου θα σταματήσει η διανομή γευμάτων στους μαθητές. Ως αιτιολόγηση της διακοπής προβάλλεται η καθυστέρηση στην έγκριση της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που σχετίζεται με την κωλυσιεργία του υπουργείου σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για την ομαλή συνέχιση του προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό μένουν εκτός προγράμματος 185.000 μαθητές σε όλη τη χώρα, σε μια περίοδο που λόγω πανδημίας οι οικογένειές τους συχνά κινούνται στο όριο της επιβίωσης.


Ενδεικτικό για την πλήρη αοριστία σε ό,τι αφορά την επανέναρξη του προγράμματος, είναι η απάντηση που έλαβαν γονείς στην Τύλισσο του Ηρακλείου από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ότι “τα σχολικά γεύματα ίσως ξεκινήσουν μετά από 10 με 15 μέρες”. Φαίνεται πως η Νίκη Κεραμέως και το επιτελείο της ζήλεψαν τη δόξα της Μάργκαρετ Θάτσερ, που τόσο θαυμάζουν εξάλλου, μιμούμενοι κατά κάποιον τρόπο τη δική της απόφαση ως υπουργού παιδείας της κυβέρνησης Χιθ το 1971 να κόψει το δωρεάν σχολικό γεύμα στα παιδιά άνω των 7 ετών.


Το νέο κατόρθωμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανδραγαθημάτων του υπουργείου όλο αυτό το διάστημα, από τους βαθιά αντιεκπαιδευτικούς και αυταρχικούς νόμους για το εξεταστικό και τα ΑΕΙ, μέχρι το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης και την πλήρη αδιαφορία για τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια, την ίδια ώρα που επιχειρείται να περάσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία στα υπηρεσιακά συμβούλια και η “αξιολόγηση” των εκπαιδευτικών, ενάντια στην αντίδραση σύσσωμης σχεδόν της εκπαιδευτικής κοινότητας.


Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο να υπάρχουν αστυνομικοί στα κλειστά ακόμα πανεπιστήμια, παρά σχολικά γεύματα, για όσους τα έχουν ανάγκη, τα οποία μάλιστα κανονικά θα έπρεπε να προσφέρονται σε όλους τους μαθητές. Άλλη μια φορά οι προτεραιότητές της δείχνουν και τον πραγματικό, βαθιά ταξικό της χαρακτήρα.

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας πως “Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή αυτή η εξέλιξη”, προσθέτοντας πως “σε μια περίοδο που η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει, με την πανδημία που εξελίσσεται να επιταχύνει τη φτώχεια και την ανέχεια, με χιλιάδες νοικοκυριά να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν λόγω ανεργίας, με εργαζόμενους σε αναστολή της εργασίας τους που να ζουν με ψευτοεπιδόματα, η κυβέρνηση προβάλλοντας το σκληρό ταξικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά απέδειξε ποιες είναι οι προτεραιότητές της, δείχνει πού καθυστερεί και πού όχι. Από τη μια, μπουκώνει τόσο καιρό με ζεστό χρήμα τους μεγαλοεπιχειρηματίες με “fast track” διαδικασίες και από την άλλη αδιαφορεί για τα παιδιά του λαού, βλέποντας την οποιαδήποτε παροχή ανακούφισης ως κόστος.


Μετά τα τάμπλετ που ακόμα περιμένουμε (δεν ήρθαν ποτέ!!!) και το 25% των μαθητών να μην έχει καμία πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο, “κόβοντας” ένα πρόγραμμα που το εκπαιδευτικό κίνημα είχε καταφέρει με αγώνες να αποσπάσει».


www.katiousa.gr

1 σχόλιο:

  1. Ρε σεις παλαβώσατε; Το μέτρο ελήφθη στα πλαίσια του Προγράμματος "Καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας" που αποτελεί μάστιγα για τα Ελληνόπουλα. Δεν βλέπετε ότι στους δρόμους γύρω από τα σχολεία κυκλοφορούν παιδοβούβαλα που καταβροχθίζουν ασύλληπτες ποσότητες φαγητού! Πέντε σουβλάκια το καθένα, γουρνοπούλες, κοκορέτσια και σπληνάντερα! Πως θα κάνουν ποδήλατο στην Πάρνηθα τη στιγμή που τα οχτάχρονα έχουν γίνει 80-100 κιλά; Μεγαλώνοντας θα φτάσουν τα 300, όπως είπε και ο Υπουργός της καρδιάς μας και δεν θα μπορούν να σηκωθούν από τον καναπέ τους, όπου θα χλαπακιάζουν πίτσες και πεϊνιρλί με τα λεφτά των επιδομάτων ανεργίας ή αναστολής εργασίας. Στο κάτω-κάτω το Κράτος δεν μπορεί να ξοδεύεται για να χοντραίνουν τα αχόρταγα. Γιαυτό ψηφίστηκε η ΝΔ και γιαυτό θα ξαναψηφιστεί, με αυξημένη πλειοψηφία, όποτε κι αν γίνουν Εκλογές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή