Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Η Π.Ο.Σ. για τον θάνατο του Σπύρου Κότσια


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της ξαφνικής απώλειας του ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΤΣΙΑ.

Ο Σπύρος υπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και
ήταν αυτός που «άνοιξε» το δρόμο το 1989 για υπογραφή ειδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μεταξύ της ΠΟΣ και ΟΣΕ υπογράφοντας τότε το πρώτο συνυποσχετικό μεταξύ ΠΟΣ και ΟΣΕ επί Διοίκησης Ανδ.Λαμπρινόπουλου για τη ρύθμιση θεμάτων διεκδικητικού πλαισίου ΠΟΣ.
Σπούδασε Οικονομολόγος στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Πολιτικών Επιστημών το 1972) και γρήγορα εντάχθηκε στην οικογένεια των Σιδηροδρομικών δουλεύοντας στον ΟΣΕ από το 1973 -2008. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ και διετέλεσε Νομάρχης Φθιώτιδας.

Με τα οράματά του ως ενός «γνήσιου» Σοσιαλιστή πολιτικού γρήγορα έδειξε στις Διοικήσεις και στις πολιτικές ηγεσίες του τόπου τις προθέσεις του και σιγά – σιγά κατάφερε να αναδείξει την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού του Σιδηρόδρομου. Ανέδειξε τότε, την   ΠΑΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ και μαζί με τους συντρόφους του κατάφερε πολλά αλλά και με τους υπόλοιπους σιδηροδρομικούς μέσα από τις διαφορές τους και το μεταξύ τους διάλογο κατάφερε εξίσου πολλά κι όλα αυτά φάνηκαν στα σχεδόν 20 χρόνια αφήνοντας τη σφραγίδα του στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και μέχρι σήμερα.  

Άπειρες επιστολές, ανακοινώσεις, άρθρα πέρασαν από την πένα του. 

Ανήσυχο πνεύμα αφού μέχρι πρόσφατα αρθρογραφούσε για τα πολιτικά, συνδικαλιστικά, κοινωνικά δρώμενα  του τόπου. Η απώλειά του μεγάλη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΣΠΥΡΟ, καλό ταξίδι.


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί  σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 18/3/2021 στις 15.00’ στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου