Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Δίκτυο Σιδηροδρομικών : Από τον Ιανό στη Μήδεια και από τον Τάκη στον Βασίλη

Τους τελευταίους μήνες ζούμε στον ΟΣΕ απίστευτες καταστάσεις. Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δημόσιου Οργανισμού η παραμέληση η ασυνέπεια  και η απαξίωση του είναι τόσο εμφανής, όσο εμφανής είναι  και η

εκκωφαντική  σιωπή της πλειοψηφίας της Π.Ο.Σ. για την κατάσταση που βιώνουμε ΟΛΟΙ. Αντί  ο σιδηρόδρομος  και  οι δυνατότητες του μέσου  για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας να είναι ψηλά στην ατζέντα, σε αυτή κυριαρχεί μια λέξη. Απαξίωση. Και μάλιστα σε μια χρονιά που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κηρύξει ως έτος σιδηροδρόμων.  

 Η χαλκευμένη πλειοψηφία της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών ζει στο δικό της παράλληλο σύμπαν μετά το τελευταίο συνέδριο. Έτσι  ο Τάκης (εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ) με τον Βασίλη (εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ) αγωνίζονται νυχθημερόν μόνο για την τοποθέτηση ημετέρων συνδικαλιστών σε θέσεις ευθύνης.

 Θα θέλαμε λοιπόν , αφενός να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για κάποια θέματα και αφετέρου να ρωτήσουμε τους επικεφαλείς της Π.Ο.Σ.  εάν γνωρίζουν κάτι ή αν δεν γνωρίζουν  τίποτα για τα παρακάτω.

1.  Στον ΟΣΕ δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εδώ και μήνες.

  Η ΣΣΕ που έχει υπογραφεί τον Αύγουστο του 2020 αγνοείται και ίσως θα ήταν καλύτερο να τη δηλώσουμε στο AMBER ALERT η να αναθέσουμε το θέμα στη Νικολούλη.

 2.  Το οργανόγραμμα που ξεκίνησε να συζητείται  και υποτίθεται θα έκλεινε  στις 15 Σεπτέμβρη του 2020 ( σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της ΠΟΣ) τρέχει με ρυθμούς χελώνας, έχει κάπου χαθεί και αυτό μάλλον, προφανώς γιατί τα σχέδια για τον ΟΣΕ αφορούν πλέον  την εκ ώρηση δραστηριοτήτων του.Ο μικρός και ευέλικτος ΟΣΕ έχει επανέλθει ως κυρίαρχη προοπτική στην πολιτική  ατζέντα.  ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, ο Τάκης και ο Βασίλης , αντί να δούν την ουσία,  εξακολουθούν να τάζουν λαγούς με πετραχήλια σε όλους. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα. 

  3.  Τα κρούσματα κορονοιου στον ΟΣΕ έχουν με γεωμετρικό ρυθμό ανοδική πορεία, αλλά η πλειοψηφία της ομοσπονδίας μάλλον πιστεύει  ότι με ευχές και τάματα μπορούμε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενα. Και σιωπά  θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του προσωπικού.

 4. Τα μέσα ατομικής προστασίας για το προσωπικό έχουν γίνει σαν το γιοφύρι της Άρτας.

 5. Πριν από μερικές ημέρες στην  κακοκαιρία που έπληξε -ειδικά- τη Νότια Ελλάδα για πρώτη φορά έκλεισε ο Προαστιακός της Αθήνας ενώ ακόμα και τώρα δεν είναι ηλεκτροδοτούμενη η γραμμή από Αθήνα μέχρι Οινόη. Και παραμένει άγνωστη η ημερομηνία αποκατάστασης της ηλεκτροκίνησης. Η κατάσταση στον κόμβο του Σ.Κ.Α. με τις αλλαγές να γυρίζουν ανάλογα τις μέρες και τις εβδομάδες, προκαλεί απελπισία σε εργαζόμενους και επιβάτες. 

 6. Και ενώ τα υποστελεχωμένα τμήματα γραμμής δίνουν άνιση  μάχη με τον χρόνο με τα πενιχρά μέσα που τους παρέχονται,   πυκνώνουν οι δημόσιες τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας τόσο για την κατάργηση του  8ωρου όσο και για τις υπερωρίες του προσωπικού. Που στον ΟΣΕ εξακολουθούν να έχουν πλαφόν, ενώ το προσωπικό μειώνεται δραματικά. 

 7. Ο ΟΣΕ είναι ο μόνος Δημόσιος Οργανισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που δεν έγινε καμία πρόσληψη, όταν η κατάσταση στο σιδηρόδρομο είναι τραγική από την έλλειψη προσωπικού.

 8. Eνώ έχει γίνει η προμήθεια όλων των απαραίτητων πληροφοριακών συστημάτων στην ομοσπονδία μας για να μπορούμε να συνεδριάζουμε διαδικτυακά  ενημερώνουμε  τους συναδέλφους ότι το Διοικητικό Συμβούλιο – κατά ΩΜΉ  παραβίαση του Καταστατικού της Π.Ο.Σ.-  έχει να συνεδριάσει από τον Οκτώβριο. Αντί η Π.Ο.Σ. να συνεδριάζει και να αναζητά και την συμμετοχή Σωματείων (Συμβούλιο Διοικήσεων)  για να έχει ενημέρωση απο όλους τους χώρους για την πορεία τους μέσα στην πανδημία, όπως κάνει πλήθος Εργατικών Κέντρων και άλλων Ομοσπονδιών, απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις. Επιβεβαιώνοντας ότι έχει γίνει Οργάνωση  Προσώπων - Σφραγίδα. Ο Τάκης και ο Βασίλης....


Υπάρχουν και  άλλα σημεία που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε. 


 Προσπαθώντας να κατανοήσουμε την στάση της πλειοψηφίας της Π.Ο.Σ. αλλά και το λόγο που παραμένει  άλαλη  και άφωνη  προκύπτει  ένα ερώτημα.

 Η αφωνία  οφείλεται σε ιατρική συμβουλή ή υπάρχει άλλος λόγος;

 Η προθυμία της πλειοψηφίας , να στηρίξει  με νύχια και με δόντια ότι της σερβίρουν, και η  απόλυτη ταύτιση ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ δηλώνει κάτι;

Η σιωπή της ΔΕΣΚ για την κατάσταση που όλοι ζούμε εντός της Π.Ο.Σ. σίγουρα πάντως υποδηλώνει την έμπρακτη στήριξη της στα διαλυτικά φαινόμενα. 

 Εάν κάποιος σας χαρακτηρίσει πρόθυμους ,συνάδελφοι της πλειοψηφίας,θα βγάλετε ανακοίνωσή ότι σας συκοφαντεί;

 Εμείς πάντως κατανοούμε απόλυτα την αγωνιστικότητά σας.

Όταν σε τοποθετούν σε θέση ευθύνης,  μάλλον υπηρετείς απόλυτα πλεον την υπηρεσία.

 Κλείνοντας να  ενημερώσουμε ότι στο Καλλίδρομο έχει πέσει και... λίγη σκόνη, μήπως και φιλοτιμηθεί η παρέα να βγάλει μια ανακοίνωση για την κατάσταση της υποδομής.

   

    ΔΙΚΤΎΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΏΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου