Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Αντιδημοκρατικός κατήφορος απο την πλειοψηφία της Π.Ο.Σ. ,μαυρίζει την ιστορία της Ομοσπονδίας

Η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προφανώς ζήλεψε την Κυβερνητική μεθόδευση για την χειραγώγηση της

ενημέρωσης, και έτσι επιλέγει να αποκρύπτει ανακοινώσεις που απευθύνονται στους   σιδηροδρομικούς.

Με απόφαση των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί στον επίσημο ιστότοπο της Π.Ο.Σ. η ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών. 

Η αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά της πλειοψηφίας της Π.Ο.Σ. (που εκλέχτηκε με τις γνωστές μεθοδεύσεις που αμφισβητούνται στην Δικαιοσύνη απο 2 Σωματεία που εκπροσωπούν πάνω απο 400 εργαζόμενους) δείχνει την αυταρχική και πρόδηλα φασίζουσα νοοτροπία των παρατάξεων που σήμερα έχουν την ευθύνη της Ομοσπονδίας. 

Ωστόσο η προσπάθεια τους αυτή προκαλεί μόνο θλίψη σε κάθε σκεπτόμενο δημοκρατικό πολίτη και εργαζόμενο στον σιδηρόδρομο

Μάταια προσπαθεί η ηγεσία της Π.Ο.Σ. να περιορίσει την ενημέρωση των συναδέλφων, καθώς  η ανυπαρξία της καθημερινά γιγαντώνεται στα μάτια των σιδηροδρομικών, ενώ έκδηλος είναι ο πανικός του συστήματος που εκπροσωπεί σήμερα το δίπολο (ΠΑΣΚΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ) που -χαλκευμένα όπως αναφέρει το Δίκτυο Σιδηροδρομικών- έχει την ευθύνη της Π.Ο.Σ. 

Ο πανικός διαφαίνεται γιατί πλέον ο  περιορισμός της ενημέρωσης αφορά  και άλλα μέσα που δεν δημοσίευσαν την ανακοίνωση της πρώτης συνδικαλιστικής δύναμης στον σιδηρόδρομο, μέσα που ελέγχει η ΔΑΚΕ, παρότι την έλαβαν κανονικά. Δήθεν "δημοκρατικές φωνές". 

Προφανώς ενοχλούνται ορισμένοι όταν καταγγέλονται συνδικαλιστές που λαμβάνουν προαγωγές χωρίς προκήρυξη των θέσεων και μετά σιωπούν για την καταστροφική πολιτική που ασκείται τα τελευταία 2 χρόνια στον σιδηρόδρομο. 

Φυσικά ευθύνη για τον αντιδημοκρατικό κατήφορο έχει και η παράταξη της ΔΕΣΚ που βλέπει αυτές τις μεθοδεύσεις, αλλά οι εκπρόσωποι της σιωπούν, αφελώς. 

Η ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών διαβάστηκε απο 450 και πλέον σιδηροδρομικούς μέχρι σήμερα στο στέκι της έλξης. 

Ο έλεγχος της ενημέρωσης και η προσπάθεια φίμωσης κάθε αντίθετης άποψης, θα συνοδεύει στο διηνεκές την ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.

Για εμάς, εδώ στο στέκι που δημοσιεύει ΟΛΕΣ τις ανακοινώσεις που λαμβάνει (και πολλές φορές και όσες δεν λαμβάνει) , αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση.

Όχι μόνο δεν πιστεύει στην δημοκρατία η σημερινή ηγεσία της Π.Ο.Σ. αλλά θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τους σιδηροδρομικούς στο σκοτάδι. 

Γιατί πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δια της σιωπής σε όσα συμβαίνουν, υπηρετεί πολιτικό σχέδιο που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των σιδηροδρομικών αλλά και του σιδηροδρόμου.  

Θυμίζουμε ότι πριν 3 μήνες η Π.Ο.Σ. διακινούσε επιστολές μηχανοδηγών....Τώρα αρνείται να δημοσιεύσει ανακοινώσεις παρατάξεων! Και εις ανώτερα! 

ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 

Το στέκι της έλξης - To blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Έρχονται εκπλήξεις. 

Y.Γ. Αυτοί που δεν έχουν υπογράψει ΣΣΕ στον Δημόσιο ΟΣΕ θα υπέγραφαν στην ...ΤΡΑΙΝΟΣΕ....

UPDATE : Μετά το σημερινό μας άρθρο στις... 20.33 σήμερα Κυριακή 14/3, η ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών αναρτήθηκε στο blog της Π.Ο.Σ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου