Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Μέσα στη δίνη της πανδημίας ο φιλελές «λαγός» προαναγγέλλει επίθεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας

«Δεν θα έχουμε κάθε μέρα κορωνοϊό. Σήμερα είναι μία έκτακτη κατάσταση, είμαστε σε πόλεμο. Είναι συνθήκες πολέμου. Μεθαύριο, όταν με το καλό ησυχάσουμε, θα χρειάζονται όλοι αυτοί ή θα έχουμε πλεόνασμα;». Με αυτόν τον τρόπο επανέφερε (βίντεο εδώ) τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα για τη δημόσια

Υγεία ο Πορτοσάλτε. 


Μάλιστα, για μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το περιεχόμενο του δήθεν αφελούς ερωτήματος του, έκανε κι αυτό το τίτιβισμα:

«Ξιφουλκούν οι συνδικαλιστές του υγειονομικού,όλων των ειδικοτήτων, απ’ όλα τα μετερίζια φιλοκυβερνητικά και αντιπολιτευτικά για το αγωνιστικό μεροκάματο!Απαιτούν προσλήψεις τώρα, με το λεφτόδενδρο. Μετά την πανδημία, η στιγμή της κυβέρνησης για τολμηρή μεταρρύθμιση στην Υγεία».

Tα πράγματα είναι απλά για τους Πορτοσάλτε, οι οποίοι παίζουν το ρόλο του «λαγού» και λένε λίγο καιρό πριν αυτά που θα έρθουν να πούνε στη συνέχεια οι επίσημοι κυβερνητικοί παράγοντες.  

Ο Πορτοσάλτε ως φιλελές «λαγός» υποστηρίζει ανοιχτά ότι τελειώνουν τα καλά λογάκια για το δημόσιο σύστημα Υγείας, που ακούμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας (χωρίς αυτό να σημαίνει ουσιαστική ενίσχυση του) κι έρχονται ξανά οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές διάλυσης του προς όφελος των εμπόρων της Υγείας.

Τι εννοεί «μεταρρυθμίσεις» ο Πορτοσάλτε;

 Ας τα δούμε κι ας τα ακούσουμε από τα χείλη των Κυρ. Μητσοτάκη, Αδ. Γεωργιάδη, Μπ.Παπαδημητρίου.

«Μεταρρυθμίσεις» στην Υγεία είναι εκείνο το «αόρατο χέρι της αγοράς» που θα ρύθμιζε τα πάντα, αλλά ζητούσε (και ζητά) από διάλυση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας μέχρι απολύσεις προσωπικού στα νοσοκομεία.



www.imerodromos.gr 

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί που έχασαν κάποιο δικό τους μακριά σε κάποιο θάλαμο και τον παρέλαβαν ερμητικά κλεισμένο, αυτοί που περιμένουν να μπουν σε ΜΕΘ με τον αναπνευστήρα στο χέρι, σε ράντζο στο διάδρομο, αυτοί που μαθαίνουν για τους δικούς τους από το τηλέφωνο, οι ασυμπτωματικοί που κάθονται σπίτι σε καραντίνα ως θετικό κρούσμα και βλέπουν στον ύπνο τους εφιάλτες, αυτοί που πέρασαν τον εφιάλτη με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αυτοί που ξαποσταίνουν σε μια πλατεία και λοξοκοιτάνε μην εμφανιστεί η ΔΡΑΣΗ ή τα ΜΑΤ, όλοι αυτοί, να τους θυμηθούν και να τους τιμήσουν όπως τους αξίζει, όποτε αναγκαστούν να κάνουν εκλογές, αλλά και όποτε χρειαστεί να εκδηλώσουν τα αισθήματά τους τους στο δρόμο! Φυσικά τηρώντας κάθε μέτρο που θα τους προστατεύσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή